Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Μπαράζ συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για κρίσιμα θέματα της πόλης

Σειρά σημαντικών θεμάτων πρόκειται να απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το αμέσως επόμενο διάστημα και έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εκτελεστικής Επιτροπής που συζήτησε αναλυτικά τα θέματα στη συνεδρίαση της Τρίτης. Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα με την έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου 2012-2014, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια, μαζί με τα τρέχοντα θέματα, το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης, το Τεχνικό Πρόγραμμα 2013, ο καθορισμός των ανταποδοτικών τελών και ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2013.

Αντιπροσωπεία σχολείου της Ιταλίας στον Δήμαρχο Βόλου

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησαν σήμερα Ιταλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείου του Τορίνο, οι οποίοι φιλοξενούνται στο Βόλο από το 1ο Γενικό Λύκειο, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος εκπαιδευτικών ανταλλαγών. Η αντιπροσωπεία του σχολείου Istituto d’ Istruzi Superiore “Albert Einstein”, αποτελούμενη από 20 Ιταλούς μαθητές και 3 συνοδούς εκπαιδευτικούς, επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Βόλου σήμερα το πρωί και, αφού ξεναγήθηκε σε χώρους του κτιρίου, συναντήθηκε με τον κ.Σκοτινιώτη ο οποίος έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία αλλά και τη σύγχρονη ταυτότητα της πόλης.

Δήλωση Απ. Παντσά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της φτώχειας, o Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Απόστολος Παντσάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Όταν, παλαιότερα, αναφερόμασταν στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, εκείνο που μας έρχονταν στο νου, ήταν χώρες μακρινές, πολιτισμοί άγνωστοι,  και  τα τεράστια μάτια των παιδιών που ζητούσαν κατανόηση  και τα οποία, όπως, χαρακτηριστικά, λέγονταν, μετρούσαν όσο χίλιες λέξεις. Το παράδοξο είναι ότι οι φωτογραφίες αυτές, αντί να ξυπνήσουν συνειδήσεις στην πολιτισμένη Δύση, πρόσφεραν -κυρίως- τη δυνατότητα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, βραβείων, ευσήμων στους δημιουργούς τους και ευκαιρίες για βαρύγδουπους λόγους.

Διάνοιξη κοινοχρήστου χώρου στο Καραγάτς

Πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη από το Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου, η κατεδάφιση παλαιάς οικίας, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Μαβίλη – Κουρουνιώτη και Σηπιάδος, στη συνοικία Καραγάτς. Το συγκεκριμένο κτίσμα είναι ακατοίκητο εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί εστία μόλυνσης για τις όμορες ιδιοκτησίες και τη συνοικία γενικότερα.

Ξεκινούν τα μαθήματα στο Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου

Αύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, στις 19.30 το απόγευμα, θα διεξαχθεί στο χώρο του ΔΙΕΚ ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2012 – 2013. Μετά τον αγιασμό, θα πραγματοποιηθεί απονομή επαίνων από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.,  σε δύο σπουδάστριες του τμήματος «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος» που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς κοσμήματος. Η σπουδάστρια Έλενα Ερίσοβα, απέσπασε το 3 βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό του παραγωγικού κοσμήματος που έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη και η σπουδάστρια Μαρία Γραμματίκα απέσπασε το 5ο έπαινο στον 23ο Πανελλήνιο διαγωνισμό κοσμήματος KOSMIMA 2012 της HELEXPO A.E.

Εκδήλωση για την νόσο Alzheimer στο ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Άνοια στην Τρίτη ηλικία» θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) Νέας Αγχιάλου, της ΚΕΠΚΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, την ερχόμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 το πρωί. Ομιλητές της εκδήλωσης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Κέντρου, θα είναι: Μαρία Κυριακού, Ενδοκρινολόγος-Επιστημονική Υπεύθυνη του ΚΗΦΗ Ν.Αγχιάλου, Καλλιόπη Κουφογιάννη, Ψυχολόγος, Νίκη Μανιάκη, Κοινωνική Λειτουργός. Το πρόγραμμα λειτουργεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.