Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών για τον περιφερειακό δρόμο του Βόλου

Σύσκεψη για το θέμα του περιφερειακού δρόμου του Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπό τον Υφυπουργό κ. Γ. Μαγκριώτη και τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου, καθώς και του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του κ. Σκοτινιώτη και κατά τη διάρκειά της έγινε αναλυτική ενημέρωση της πορείας του έργου, από την οποία προέκυψε ότι:
Όσον αφορά την εργολαβία «σκούπα», από τον ανισόπεδο κόμβο Λαρίσης έως τη Γορίτσα, προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ, είναι έτοιμο το τεχνικό δελτίο του έργου και εκκρεμεί η έγκριση χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κ. Μαγκριώτης εκτίμησε ότι θα εγκριθεί η απαιτούμενη πίστωση και επομένως το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Γόνιμη συνεργασία Δήμου Βόλου – Ο.Λ.Β. για όλα τα θέματα του λιμανιού που σχετίζονται με την πόλη

Τη διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων για τη χωροθέτηση Μαρίνας στο παραλιακό μέτωπο του ενιαίου Δήμου Βόλου, θα ζητήσει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος από τους μελετητές του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) ανάπτυξης του λιμανιού, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης στα γραφεία του ΟΛΒ, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Γ. Πρίγκος και Δ. Θεοδώρου αντίστοιχα, ο Λιμενάρχης Βόλου κ. Δημ. Κρυονερίτης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης και ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου στο Δ.Σ. του ΟΛΒ, δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλ. Ξηρακιάς.