Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Σοβαρό ενδιαφέρον για δημιουργία υδατοδρομίου στο Βόλο

Η προοπτική δημιουργίας υδατοδρομίου για τη δρομολόγηση υδροπλάνων που θα συνδέουν το Βόλο με την Αθήνα και τις Σποράδες, σε πρώτη φάση, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Hellenic Seaplains A.E.» Ν.Χαραλάμπους, την περασμένη Παρασκευή στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης και Δημοτικής Αστυνομίας κ.Δ. Δερβένης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου κ.Σ.Μπαρτζιώκα.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την Πλαζ Αλυκών

Υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή, ανάμεσα στο Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τη μισθώτρια Χαρίκλεια-Ηλιάννα Μπασιανά, η σύμβαση για τη μίσθωση της Πλαζ Αλυκών. Όπως τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης, «πρόκειται για σημαντική εξέλιξη που αποτελεί καρπό των επίμονων προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση της Πλαζ Αλυκών και γενικότερα της δημοτικής περιουσίας. Η εξέλιξη αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα περίοδο της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όπου η απόδραση σε πιο απομακρυσμένες ακτές καθίσταται για τους συμπολίτες μας εξαιρετικά δυσχερής και, για πολλούς, απαγορευτική.

Σύμπραξη της Πολυφωνικής Χορωδίας Βόλου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδας

Με ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός σε ένα διαφορετικό χώρο θα γιορτάσει ο Δήμος Βόλου την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στον προαύλειο χώρο του Ι.Ν.Αναλήψεως του Σωτήρος θα δοθεί συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Καρκάλα με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας Νέων Ελλάδας υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Αραμπατζή.

Ροκ συναυλία για το Δημοτικό Παντοπωλείο με πρωτοβουλία του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου πρωτοπορεί σε θέματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, καθώς διοργανώνει, σε συνεργασία με τους «Μουσικούς Ιχνηλάτες» και το συγκρότημα «Manifesto», την παρουσίαση του μουσικού του συγκροτήματος  «Ex-animis»  και του χορευτικού του σχήματος «Χορευτές του Ανέμου», με σκοπό την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου.

Μουσικό Καλοκαίρι για παιδιά στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου διοργανώνει και φέτος το Μουσικό Καλοκαίρι υπό τον τίτλο «Όταν η Μουσική συνάντησε το Χορό, τη Ζωγραφική, το Παιχνίδι» που περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών. Για δύο εβδομάδες, (από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου έως και την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013) στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως, τα παιδιά θα διεισδύσουν στο μαγευτικό κόσμο της Μουσικής, των Τεχνών και του Πολιτισμού.

Έκθεση ζωγραφικής της Μάχης Πολυμεροπούλου

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο η έκθεση ζωγραφικής της Μάχης Βασιλείου-Πολυμεροπούλου. Είναι η πρώτη έκθεση της ζωγράφου στο Βόλο, στην πόλη που γεννήθηκε. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και  θα διαρκέσει ως τις 26 Ιουνίου. Η Μ.Πολυμεροπούλου μεγάλωσε στη Λάρισα και έκανε σπουδές στις ΗΠΑ όπου ζει και δημιουργεί. Μυήθηκε στη ζωγραφική από την μητέρα της, που ήταν επίσης η γνωστή ζωγράφος με εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα στη δεκαετία του εξήντα.