Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Επιστολή Δημάρχου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από την πρόσφατη ανεμοθύελλα

Την προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Θ. Σαρρή, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα το έργο καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών που υπέστησαν παραγωγοί οπωροκηπευτικών του ενιαίου Δήμου Βόλου από την ανεμοθύελλα της 25ης και 26ης Ιουνίου, ζητεί με επιστολή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης.
Όπως αναφέρει ο κ. Σκοτινιώτης, από την ανεμοθύελλα προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε αρκετές περιοχές του Δήμου Βόλου, όπως ο Άγιος Λαυρέντιος, η Δράκεια, ο Άγιος Βλάσιος, τα Κάτω και Άνω Λεχώνια, η Πορταριά  και αλλού, όπου οι οπωροκαλλιέργειες υπέστησαν μεγάλη έως ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου σημαντικές είναι ζημιές στις καλλιέργειες κηπευτικών.«Λόγω της απεργίας του προσωπικού του ΕΛΓΑ, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, από τον επόπτη ή από κλιμάκιο γεωπόνων ανά παραγωγό, με προφανή τον κίνδυνο μη αντικειμενικής εκτίμησης της ζημιάς, όσο ο χρόνος εκτίμησης απομακρύνεται από τις ημερομηνίες του καιρικού φαινομένου. Επιπλέον, επειδή τα προϊόντα είναι στην περίοδο της συγκομιδής, αυτό αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο, το οποίο επιβάλει τη γρήγορη εξατομίκευση των ζημιών», τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου, μεταφέροντας στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την αγωνία των παραγωγών της περιοχής.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μακρά ιστορία και μέλλον

Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αναγραφή απειλητικών συνθημάτων εναντίον του, στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεσή τους σε όσα συνέβησαν, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός αποδοκιμάζει έντονα τέτοιου είδους αντιδράσεις. Θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τους οργανωμένους συνδέσμους φιλάθλων, των οποίων την αντίδραση θα περιμένω επίσης. Εύχομαι και ελπίζω να πρόκειται για κάποιους μεμονωμένους ανεγκέφαλους, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι με την αντικοινωνική συμπεριφορά τους το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να απομονώνουν τον Ολυμπιακό από την κοινωνία, σε μια στιγμή που κατεξοχήν την έχει ανάγκη. Οι ανεγκέφαλοι αυτοί δεν πήραν καν υπόψη τους ότι η πολυκατοικία στην οποία διαμένω, βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά, στη Νέα Δημητριάδα, και ζουν σ’ αυτή οικογένειες με μικρά παιδιά.