Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Δ.Δερβένης: Ο Δήμος Βόλου εξαντλεί κάθε περιθώριο για δράσεις που ενισχύουν την απασχόληση ανέργων

«Η Δημοτική Αρχή Βόλου εξαντλεί όλες τις ευκαιρίες από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, για την υλοποίηση δράσεων που συμβάλλουν στην αύξηση της απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί με επιτυχία σειρά προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογράψει με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, με την πεποίθηση ότι στις σύγχρονες συνθήκες πολύπλευρης οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής κρίσης, η Δια Βίου Μάθηση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην υπέρβαση της κρίσης».

Η Ν.Αγχίαλος διεκδικεί να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ δυο οδικά έργα κορυφαίας σημασίας για την περιοχή

Την ανάγκη ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 δυο έργων υποδομής κορυφαίας σημασίας για την περιοχή της Νέας Αγχιάλου, επισημαίνουν ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ.Παντελής Πελεκάνος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου κ. Ελ.Διαμαντένιας, με έγγραφό τους προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Γιώργο Καλτσογιάννη, ζητώντας να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της αρμόδιας υπηρεσίας. Πρόκειται συγκεκριμένα για την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη δυτική είσοδο της Νέας Αγχιάλου, στη συμβολή της με την Εθνική οδό Βόλου – Μικροθηβών, και τη βελτίωση του οδικού άξονα Βόλου – Μικροθηβών.

Συμφωνία για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο Δήμο Βόλου

Σε συμφωνία για το ημερήσιο τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου και γενικότερα για τους όρους και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών, κατέληξαν τελικά Δήμος Βόλου και Σύλλογοι επαγγελματιών και παραγωγών λαϊκών αγορών, έπειτα από διαδοχικές συναντήσεις των εκπροσώπων τους με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Ηλία Ξηρακιά και Δ.Δερβένη. Με απόφαση που υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Ηλ.Ξηρακιάς, καθορίζεται το ύψος του ανταποδοτικού τέλους, η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής και είσπραξης, καθώς και οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών και των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές.

Η Πρέσβης της Δανίας στο Δημαρχείο Βόλου

Η Πρέσβης της Δανίας στην Αθήνα κ.Mette Knudsen επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο Βόλου όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Απόστολο Φοινικόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές  ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στο Βόλο και πόλεις της Δανίας, με σκοπό την αξιοποίηση εμπειρίας και τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς, με έμφαση στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης και προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α.

Συνέντευξη Τύπου των δημάρχων της Πρωτοβουλίας των 5 στην Πάτρα 6-2-2014