Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι: «Οι Βολιώτες δεν τρώνε κουτόχορτο σε σχέση με τον Βιολογικό»

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την παραχώρηση σε ιδιώτη της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Βιολογικού  Καθαρισμού, από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», Ν. Οικονόμου, Α. Παπατόλια, Φ. Λαμπρινίδη, Ν. Στόικο, τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» - δημοτικούς συμβούλους, Ε. Ανδρέου, Ι. Αποστολάκη, Κ. Γαργάλα, Μ. Δραμητινό, Φ. Κοκκινάκη, Γ. Μολοχίδη, και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Θ. Διαμαντένια, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Αν κρίνουμε από την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, μετά τις καταιγιστικές αντιδράσεις που υπήρξαν για την επιλογή της να αναθέσει σε ιδιώτη τη συνολική λειτουργία των  εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού, φαίνεται πως πιστεύει πως  οι Βολιώτες τρώνε κουτόχορτο.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού θα παραμείνουν στη ΔΕΥΑΜΒ και στον ιδιώτη θα παραχωρηθεί μόνο η λειτουργία τους. Μα ακριβώς και περί αυτού πρόκειται. Προσποιούνται πως δεν αντιλαμβάνονται ότι η προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Παγασητικού και της δημόσιας υγείας δεν εξαρτάται μόνον από το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των δικτύων και των εγκαταστάσεων του Βιολογικού, αλλά και από το ποιος έχει την ευθύνη της λειτουργίας  τους. Από το αν αυτός που έχει την ευθύνη λειτουργίας τους ενεργεί με βάση το ιδιωτικό κέρδος και την οικονομική κατάσταση της εταιρίας του ή με βάση το δημόσιο συμφέρον.