Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς όλους ανεξαιρέτως τους νέους της πόλης μας

Ευχές για καλή επιτυχία στις σπουδές και τη ζωή τους, απευθύνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης προς τους μαθητές σχολείων του Δήμου Βόλου που πέτυχαν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, εκφράζοντας παράλληλα αλληλεγγύη προς όλους ανεξαιρέτως τους νέους της πόλης, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και του εκπαιδευτικού συστήματος. Αναλυτικά, ο κ. Σκοτινιώτης επισημαίνει σε δήλωσή του τα ακόλουθα:  «Οι Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελούν κάθε χρόνο για τη χώρα μας - τη μοναδική, ίσως,  χώρα του κόσμου - μείζον γεγονός, το οποίο μάλιστα συνοδεύεται από εντυπωσιακή δημοσιότητα.

Πλειάδα καθηγητών πανεπιστημίων στο Βόλο για το Συνέδριο με θέμα τη δημόσια ιστορία

Με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, άρχισαν σήμερα στο Δημαρχείο Βόλου οι εργασίες του τριήμερου επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Χρήσεις και καταχρήσεις της ιστορίας: Η δημόσια ιστορία στην Ελλάδα», που διοργανώνουν το Δίκτυο Μελέτης Εμφυλίων Πολέμων, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι Πολίτες εν Γνώσει και η International Federation for Public History, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το Συνέδριο

Πολύ μεγάλες φέτος οι ανάγκες σε σχολικά είδη για τα παιδιά οικογενειών με οικονομικά προβλήματα

Έγκαιρα και δυναμικά ξεκίνησε φέτος η καμπάνια του Δήμου Βόλου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με σκοπό τη συλλογή σχολικών ειδών που θα μοιρασθούν στους μαθητές άπορων οικογενειών της περιοχής για τις ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς. Τους μαθητές αυτούς θα υποδείξουν οι Διευθυντές των σχολείων και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου. Η προσπάθεια αφορά όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου και από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού γίνεται έκκληση σε επιχειρήσεις, ομίλους, οργανώσεις, καθώς και όλους τους δημότες, να στηρίξουν αυτή την πολύ σημαντική παρέμβαση του Δήμου Βόλου.

Ν.Οικονόμου: Αξιώνουμε τον σεβασμό στους κανόνες που καθορίζουν τη λειτουργία και την αισθητική της πόλης

Σε σχέση με τη διαμαρτυρία του ΚΚΕ για την απομάκρυνση αφισών που αφορούν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ.Νατάσα Οικονόμου επισημαίνει σε δήλωσή της τα ακόλουθα: «Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε μια άγονη αντιπαράθεση, που υπηρετεί προφανείς επικοινωνιακές σκοπιμότητες, αλλά δεν έχει καμία πολιτική ουσία.  Όλα τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου, και πρωτίστως το ΚΚΕ, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή η Δημοτική Αρχή, με απόλυτη δημοκρατική συνέπεια, διευκολύνει με κάθε δυνατό τρόπο την άσκηση του συνταγματικού και πολιτικού τους ρόλου. Χρέος της όμως είναι να αξιώνει και σεβασμό στους κανόνες που καθορίζουν τη λειτουργία και την αισθητική της πόλης».

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω ασφαλτόστρωσης της οδού Αλαμάνας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 2.9.2013 οι εργασίες τελικής ασφαλτόστρωσης της οδού Αλαμάνας έτσι ώστε να αποδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία. Για το συγκεκριμένο λόγο θα υπάρξει, έπειτα από συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο (σιδηροδρομική διάβαση στην οδό Αλαμάνας) από τη Δευτέρα 2.9.13 στις 7.00 π.μ., που θα διαρκέσει για προληπτικούς λόγους το αργότερο έως την  Τετάρτη 4.9.13.

Έργο του Δήμου Βόλου για την αντιπλημμυρική προστασία ρεμάτων

Ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα εργασίες για την αντιπλημμυρική προστασία ρεμάτων του Δήμου Βόλου, συνολικής δαπάνης 52.250,00 ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο κ.Πάνο Σκοτινιώτη και την ανάδοχο του έργου κ.Σταυρούλα Αλεξίου. Το έργο θα εκτελεστεί βάσει της μελέτης που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών από την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για εργασίες που αφορούν την προστασία πρανών από καταπτώσεις και κατολισθήσεις χαλαρού εδαφικού υλικού, τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση της κοίτης, καθώς και την κατασκευή προστατευτικών τεχνικών έργων με τις υποδείξεις της επίβλεψης και σε θέσεις που θα καθοριστούν από την υπηρεσία.