Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Γόνιμη συνεργασία Δήμου – ναυταθλητικών σωματείων για την απρόσκοπτη λειτουργία των Κολυμβητηρίων

Η ανάγκη να υπάρξει γόνιμη συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και τα ναυταθλητικά σωματεία της πόλης, προκειμένου να κρατηθούν «ζωντανά» τα Κολυμβητήρια Βόλου και Νέας Ιωνίας, αποτέλεσε κοινό τόπο κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης με εκπροσώπους των Συλλόγων ΝΟΒΑ, ΟΕΑ ΝΑΒ, ΟΥΚ και Νίκη Βόλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Ν. Μαυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αγριάς-Αρτέμιδας Σ.Χαλκιάς, αρμόδιος για θέματα αθλητικών υποδομών στο πλαίσιο του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ.

Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη με τη βουλευτή της Γαλλίας Μ.Καραμανλή

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε το Σάββατο στο γραφείο του η Βολιώτισσα βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Μαριέττα Καραμανλή, η οποία εκλέγεται στην περιφέρεια του Λεμάν, αδελφοποιημένη πόλη με το Βόλο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναθέρμανση των σχέσεων Βόλου-Λεμάν, ώστε η μεταξύ τους αδελφοποίηση να αποκτήσει ουσιαστικό χαρακτήρα με θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα για τους νέους.

Ενδιαφέρον για πανελλήνια συνάντηση μοτοσυκλετιστών στο Δήμο Βόλου

Το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στην περιοχή του Δήμου Βόλου δυο σημαντικές διοργανώσεις της Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών Ελλάδας, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης με μέλη της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Βόλου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β.). Όπως ενημέρωσαν τον κ.Σκοτινιώτη οι εκπρόσωποι της ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β., η Ομοσπονδία τους εξετάζει το ενδεχόμενο  να φιλοξενηθεί φέτος στη Νέα Αγχίαλο η καθιερωμένη πανελλήνια συνάντηση μοτοσυκλετιστών, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ επιθυμεί επίσης να πραγματοποιηθεί στην Πορταριά η φετινή πανελλήνια συνάντηση βουνού, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Πρωτοβουλία του ΤΟΣΠΠΑ Δήμου Βόλου για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Πρωτοβουλία για την παροχή δωρεάν ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε γονείς που αντιμετωπίζουν θέματα εξάρτησης των παιδιών τους από το διαδίκτυο και επιθυμούν να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης, αναλαμβάνει το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟΣΠΠΑ) του Δήμου Βόλου, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) στις 5 Φεβρουαρίου. Η Ημέρα αυτή διοργανώνεται φέτος για δέκατη συνεχή χρονιά από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe (www.saferinternet.org) στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.