Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Δήμος Βόλου: “Let’s do it Volos! Ελάτε να προσπαθήσουμε μαζί για μια πιο καθαρή και ανθρώπινη πόλη”

Ο Δήμος Βόλου, συμμετέχοντας ενεργά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην εθελοντική καμπάνια «Let's do it Greece», καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν εθελοντικά στις δράσεις καθαρισμού που θα πραγματοποιηθούν, την Κυριακή 6 Απριλίου, δίνοντας το μήνυμα «Let’s do it Volos! Ελάτε να  προσπαθήσουμε μαζί για μια πιο καθαρή και ανθρώπινη πόλη».Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών.

Π.Σκοτινιώτης: Πραγματικός άθλος η σταδιακή εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου Βόλου

Στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε την προηγούμενη τριετία προκειμένου να στηθεί και να σταθεί με επιχειρησιακή επάρκεια ο «Καλλικρατικός» Δήμος Βόλου, ώστε να είναι ικανός να ανταποκριθεί στο ρόλο του απέναντι στους δημότες, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας την Πέμπτη σε συγκέντρωση κατοίκων του Διμηνίου. «Η συγκρότηση του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου υπήρξε τεράστιο οργανωτικό και πολιτικό εγχείρημα, που υλοποιήθηκε με σχέδιο και όραμα, σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, χωρίς οι χωρίς οι πολίτες να στερηθούν έστω και μια μέρα τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος και χωρίς ο Δήμος να αφήσει αναξιοποίητη κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης έργων και δράσεων», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο Δήμος Βόλου παραχωρεί τη χρήση γηπέδου στον Αθλητικό Σύλλογο Ιωλκού

Στο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αθλητικός Σύλλογος Ιωλκός» παραχωρείται για τα επόμενα έξι χρόνια η χρήση του γηπέδου που βρίσκεται στη θέση «Ανωμαλιά» της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ονουφρίου και ανήκει στην κυριότητα του Δήμου Βόλου. Το σχετικό συμφωνητικό υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον Πρόεδρο του αθλητικού σωματείου κ.Ευστάθιο Σφέτσο. Η παραχώρηση της χρήσης λήγει στις 31 Μαρτίου 2020.

Ο Βόλος και το Πήλιο «ταξίδεψαν» στην Μόσχα

Στη μεγάλη τουριστική αγορά της Ρωσίας παρουσιάστηκαν οι τουριστικοί προορισμοί του Βόλου και του Πηλίου, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης ΜΙΤΤ 2014 που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 22 Μαρτίου, στη Μόσχα. Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε στην έκθεση, φιλοξενούμενος στον χώρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο εντυπωσιακό  περίπτερο του ΕΟΤ, στο οποίο στεγάστηκαν συνολικά 48 ελληνικές συμμετοχές, από άλλους Δήμους, Περιφέρειες και επιχειρήσεις. Τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάππτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Δημήτρης Δερβένης και η γραμματέας της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Γεωργία Ταμπάκη. Συμμετείχε, επίσης, προσωπικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο τουριστικός επιχειρηματίας κ. Δ. Λεβέντης.

Εκπαιδευτικό ενδιαφέρον για τις εκθέσεις χαρακτικών του Δημαρχείου και του Κέντρου Τέχνης

Ξεκίνησαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων της περιοχής στην μόνιμη έκθεση χαρακτικών έργων που κοσμεί την είσοδο του Δημαρχείου Βόλου και στην έκθεση με τίτλο «Μαυρόασπρη χαρακτική και χαλκογραφία» που παρουσιάζεται στο Κέντρο Τέχνης στο πλαίσιο του αφιερώματος του Δήμου Βόλου στον χαράκτη Τάσσο. Υπενθυμίζεται ότι το αφιέρωμα πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη της νεοελληνικής τέχνης Τάσσου (1914-1985), με τον οποίο ο Δήμος Βόλου συνδέεται στενά, αφού τα τελευταία χαρακτικά έργα του βρίσκονται εντοιχισμένα στο φουαγιέ της εισόδου του Δημαρχείου Βόλου, αποτελώντας τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη χαρακτική επιφάνεια της Ελλάδας. Το τιμητικό αφιέρωμα οργανώθηκε από πλευράς Δήμου Βόλου και εστιάστηκε σε τρεις βασικούς θεματικούς άξονες: λόγος, εικαστικά και εκπαιδευτικές δράσεις. 

Επαναλειτουργεί το Στέκι Παιδιού στον Άγιο Ονούφριο

Επαναλειτουργεί το Στέκι Παιδιού στον Άγιο Ονούφριο χάρις στη συνεργασία της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός». Τα αρμόδια στελέχη προώθησαν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε, τουλάχιστον για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς, να λειτουργήσουν ορισμένα τμήματα με εθελοντές εκπαιδευτές, καθώς μόνο το τμήμα του θεατρικού παιγνιδιού υποστηρίζεται από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου.