Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Άνιση μεταχείριση των Δήμων της περιφέρειας έναντι των Δήμων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και των ΔΕΥΑ έναντι της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου η  κάλυψη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό των ληξιπρόθεσμων χρεών των Δήμων του Λεκανοπεδίου Αττικής και της μείζονος Θεσσαλονίκης προς τις εταιρίες ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και ΕΥΑΘ Α.Ε., να επεκταθεί ώστε να καλυφθούν και τα ληξιπρόθεσμα χρέη των υπολοίπων Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων προς τις οικείες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), επισημαίνει ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε έγγραφό του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αργ.Ντινόπουλο, τον Υφυπουργό Γ.Ντόλιο και τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΣ Ι.Ιωαννίδη.

Η.Ξηρακιάς: Ο Δήμος Βόλου έχει εξασφαλίσει επάρκεια καυσίμων για ένα χρόνο

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον ανεφοδιασμό των δομών του Δήμου με καύσιμα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Ηλίας Ξηρακιάς διευκρινίζει τα ακόλουθα: «Ο Δήμος, η ΔΕΥΑΜΒ, ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπέγραψαν ή θα υπογράψουν τις επόμενες μέρες, συμβάσεις με τον Ανάδοχο - κοινό προμηθευτή καυσίμων, ο οποίος αναδείχθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό, για περίοδο ενός χρόνου, ήτοι μέχρι τον Αύγουστο του 2015. 

Συγκεντρώσεις χλωριόντων στο νερό του Πολεοδομικού Συγκροτήματος

Από  την  Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Όπως έχει γίνει γνωστό στους καταναλωτές με τα από 2.7.2014 και 15.7.14 δελτία τύπου, λόγω της μείωσης παραγωγής νερού από τις πηγές και αύξησης της συμμετοχής νερού γεωτρήσεων, τα χλωριόντα στο ημερήσιο μείγμα νερού του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, έχουν  ξεπεράσει την ενδεικτική τιμή των 250mg/l. Σύμφωνα με νεώτερες μετρήσεις που διενεργήθηκαν από 4.8.14, οι τιμές των χλωριόντων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Βόλου κυμαίνονται από 312 μg/l στις περιοχές Δημαρχείου και Αγίου Κωνσταντίνου έως 355μg/l το μέγιστο στις Αλυκές. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπ αριθμ. Πρωτ. Δ.ΥΓ2/99437/5.1.2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, δεν προτείνεται κατευθυντήρια τιμή για τα χλωριούχα στο πόσιμο νερό, που να βασίζεται σε κριτήρια υγείας.

Ο Δήμος Βόλου στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για άμεση κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου

Τη θέση της Δημοτικής Αρχής Βόλου για άμεση κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου επανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Φώτης Λαμπρινίδης, στην ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 4/8/2014, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν Βουλευτές των νομών Μαγνησίας και Λάρισας, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμων από όπου διέρχεται   η παλιά Ε.Ο Βόλου-Λάρισας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών.