Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ξεκινούν οι εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Αλαμάνας

Έπειτα από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, ξεκινούν επιτέλους, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, οι εργασίες διάνοιξης της οδού Αλαμάνας, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ιερολοχιτών και Δημητσάνας που βρίσκεται στο Ο.Τ 1140 και 1139Β στη συνοικία Αγ. Αναργύρων Βόλου. Πρόκειται για μια σημαντικότατη παρέμβαση που θα αλλάξει την μορφολογία της περιοχής και θα συμβάλλει στην αποφασιστική επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος, δεδομένης και της εγγύτητας με την σιδηροδρομική διάβαση.

Π.Μαβίδης: Γιατί δεν έγινε στο Βόλο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Αγοριών

Σχετικά με την ακύρωση της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Αγοριών, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 15 έως 20 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου κ.Παύλος Μαβίδης διευκρινίζει τα εξής: Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, στις 22.5.2013, μεταξύ του Δημάρχου κ. Πάνου Σκοτινιώτη και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ) Παντελή Χατζηϊωάννου, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Ν. Μαυρόπουλος, υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού και στελέχη της Ομοσπονδίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά και γενικότερα θέματα συνεργασίας των δυο πλευρών. 

Δωρεάν φοίτηση άπορων παιδιών στα φροντιστήρια του Βόλου

Η προοπτική συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, με σκοπό τη φροντιστηριακή κάλυψη των παιδιών που αδυνατούν λόγω ανέχειας και ανεργίας των γονιών τους να υποστηρίξουν οικονομικά την μαθησιακή τους βελτίωση, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις την εισαγωγή τους στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης που είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απ. Παντσάς με το προεδρείο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδας συναντά την Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βόλου

Μ’ ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός σε ένα διαφορετικό χώρο θα γιορτάσει ο Δήμος Βόλου την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στον προαύλειο χώρο του Ι.Ν.Αναλήψεως του Σωτήρος θα δώσει συναυλία η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Καρκάλα με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας Νέων Ελλάδας υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Αραμπατζή. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής» που διοργανώνεται από την ομάδα “Plenty  Projects” και το Δήμο Βόλου-Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.