Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Επιλογή Ευθύνης: “Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις”

Είμαστε αντίθετοι στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Και το έχουμε αποδείξει, δύο χρόνια τώρα, παρότι η Δημοτική Αρχή φροντίζει να δίνει καθημερινά αφορμές και παρά τις ύβρεις και συκοφαντίες που συνεχώς υφιστάμεθα. Αυτό που συμβαίνει, όμως, τελευταία στο Δήμο Βόλου είναι πρωτοφανές. Ζούμε την απόλυτη άρνηση ορίων, κανόνων και φραγμών. Τη συστηματική προσπάθεια μετατροπής της σκοπιμότητας και των προσωπικών επιδιώξεων,  σε νομιμότητα. Η δημοκρατία, που ως τώρα ήταν δεδομένο, τώρα γίνεται στην πόλη μας ζητούμενο. Γι’ αυτό και είχαμε υποχρέωση να αντιδράσουμε. Διότι, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζηδάκης, “όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις”.
Σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας, δεν ασχολούμαστε με τις δικαστικές εκκρεμότητες του κ. Μπέου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η δημοκρατική λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου. Να επιστρέψει στην πόλη η μετριοπάθεια, ο αλληλοσεβασμός,  ο δημόσιος λόγος, η δυνατότητα να αντιπαραθέτουμε προγράμματα και ιδέες για την κοινωνία και την πόλη, αλλά και να επιτυγχάνουμε συνθέσεις όπου αυτό είναι δυνατό. Αλλιώς, θα βρεθούμε όλοι μαζί να σέρνουμε “το χορό του Ζαλόγγου”. Η πόλη θα χάνει τη μία μάχη μετά την άλλη, τη μια ευκαιρία μετά την άλλη.

Όσο για τις σημερινές δηλώσεις Μπέου-Θεοδώρου, πέρα από την πανηγυρική συνομολόγηση της μηνυτήριας αναφοράς, είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο πνεύμα που διακηρύχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ότι όλος ο Δήμος δουλεύει για το Καρναβάλι ...