Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων στο Δήμο Βόλου

Συντονισμένη προσπάθεια για την απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων από κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου γίνεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω των χρονοβόρων απαιτούμενων διοικητικών διαδικασιών, αλλά και της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Νατάσα Οικονόμου, από 1.4.2013 ως σήμερα, απομακρύνθηκαν 40 οχήματα, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την απόσυρση ακόμη 12 οχημάτων, η οποία ξεκίνησε να πραγματοποιείται από σήμερα (Δευτέρα).

Ο Π.Σκοτινιώτης καταγγέλει την επίθεση στο φαρμακείο του Θ. Κλημόπουλου

Το  φαρμακείο του δημοτικού συμβούλου Θωμά Κλημόπουλου, το οποίο δέχθηκε επίθεση από φασιστικά, όπως φαίνεται, στοιχεία, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, προκειμένου  εκφράσει στον κ.Κλημόπουλο τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής. Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ.Σκοτινιώτης, «η Δημοτική Αρχή έχει σταθερό μέτωπο ενάντια στο φασισμό, το νεοναζισμό και σε φαινόμενα κοινωνικής βίας και ανομίας, απέναντι στα οποία απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική συμπαράταξη, πολλώ μάλλον που δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται στην πόλη μας τέτοιες επιθέσεις». 

Επαναλειτουργεί το Αγροτικό Ιατρείο Ιωλκού

Επαναλειτουργεί από τις 10 Δεκεμβρίου, έπειτα από ένα χρόνο διακοπής της λειτουργίας του, το Αγροτικό Ιατρείο Ιωλκού, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Ιωλκού που βρίκσεται στην Ανακασιά. Για την επαναλειτουργία του ιατρείου εξασφαλίστηκε η επίσκεψη γιατρού μία φορά το μήνα. Πρόκειται για μια προσωρινή λύση που δόθηκε έπειτα από στενή συνεργασία του τοπικού Αντιδημάρχου κ.Γιάννη Γκουντέλια με τον Διοικητή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, όπου υπάγεται το ιατρείο, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής. Εκτός από το κτίριο, ο Δήμος Βόλου παρέχει επίσης τον απαραίτητο εξοπλισμό (Η/Υ και εκτυπωτή) για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ανοίγει στο κοινό ο χώρος μνήμης «Δράκεια 18.12.1943»

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 70 χρόνια μιας από τις τραγικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας: της εκτέλεσης στη Δράκεια 115 κατοίκων από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής. Φέτος η επέτειος θα τιμηθεί με διήμερο αφιέρωμα μνήμης που οργανώνει ο Δήμος Βόλου, με την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Αγριάς και Αρτέμιδος και σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Δράκειας. Στο πλαίσιο αυτό, μετά την επιμνημόσυνη τελετή θα πραγματοποιηθεί και το άνοιγμα για πρώτη φορά του Χώρου Μνήμης «Δράκεια 18.12.1943».

Ο Δήμος Βόλου στη συνεδρίαση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών στα Καλάβρυτα

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Αγριάς-Αρτέμιδος κ.Νίκος Στόϊκος, εκπροσώπησε το Δήμο Βόλου στην ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας περιόδου 1941-1944 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα», που διεξήχθη την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στα Καλάβρυτα. Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί ώθηση στο θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και συνολικά των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, λαμβάνοντας σειρά πρωτοβουλιών για το σκοπό αυτό ενόψει και της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014. 

Προβολή της ταινίας «Ταξισυνειδησία» την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Αχίλλειον

Οι προβολές ταινιών – ντοκιμαντέρ, που πραγματεύονται διάφορα ζητήματα της σύγχρονης ιστορίας, συνεχίζονται την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00  στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» με την προβολή της ταινίας «Ταξισυνειδησία» του σκηνοθέτη Κώστα Βάκκα. Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και του τμήματος ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η είσοδος είναι ελεύθερη. Αμέσως μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σεναριογράφο της ταινίας Κωστή Καρπόζηλο.

«Ένα βότσαλο στη λίμνη» από τους Σκηνοβάτες για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αλληλεγγύης που προωθείται από το Δήμο Βόλου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η θεατρική ομάδα ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ παρουσιάζει τη φετινή της επιτυχία “Ένα βότσαλο στη λίμνη”, στο ολοκαίνουργιο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.