Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Στην ενιαία δημοτική μας παράταξη έχουν θέση όλες οι δημιουργικές και αναγεννητικές δυνάμεις της πόλης

«Πολιτική πρωτοβουλία με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» χαρακτήρισε την ενιαία παράταξη για το Δήμο Βόλο, που συγκροτείται από τη συνένωση της “Δημοκρατικής Συμπολιτείας” και της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πολιτών”, o Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της TRT «Κεντρική Ελλάδα καλησπέρα» με τον Σωτήρη Πολύζο.  Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε συγκεκριμένα ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία αλλάζει τα τοπικά δεδομένα, όχι μόνο ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών αλλά και ενόψει της επόμενης κρίσιμης πενταετίας, αφού η παράταξη που δημιουργείται θα παραμείνει ζωντανή και μετά τις εκλογές και θα αποτελέσει συνεχή δεξαμενή σκέψης και παρέμβασης, προκειμένου ο Βόλος να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.  

Ο Δήμαρχος Βόλου στην εκπομπή "Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα" της TRT


Απ.Παντσάς: Ο Δήμος Βόλου κινητοποιήθηκε εγκαίρως για τον εμβολιασμό παιδιών ΡΟΜΑ του Αλιβερίου

Αναφερόμενος στο θέμα κρουσμάτων ηπατίτιδας τύπου Α σε μαθητές ΡΟΜΑ από τον οικισμό Αλιβερίου και απαντώντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αχ.Μπέος σχετικά με τις παρεμβάσεις στις οποίες προέβη η Δημοτική Αρχή, ώστε να προστατέψει τα παιδιά του Αλιβερίου, από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.απόστολο Παντσά, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
«Ο κ.Μπέος θα όφειλε να γνωρίζει ότι η αρμοδιότητα της δημόσιας υγείας ανήκει στην Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας και όχι στο Δήμο, ο οποίος δεν ασκεί εποπτεία προληπτικής ιατρικής. Παρά ταύτα, το Νοέμβριο του 2012, όταν πρωτοδιαπιστώθηκε η ολιγωρία της Πολιτείας να καλύπτει τους άπορους πολίτες με τα απαραίτητα εμβόλια, καλέσαμε τους Γιατρούς του Κόσμου και ξεκινήσαμε τους πρώτους 100 εμβολιασμούς παιδιών, επί το πλείστον ΡΟΜΑ.  Με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και των εθελοντών γιατρών-μελών του, οργανώσαμε στους χώρους του ΔΙΑΥΛΟΥ πλήρως οργανωμένο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου συνεχίστηκαν οι εμβολιασμοί με εμβόλια που προμήθευαν οι χορηγοί, καθώς και η Πολιτεία.

Αποχετευτικό δίκτυο αποκτά ο Συνοικισμός ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας

Τις επόμενες μέρες  ξεκινά πλέον η κατασκευή του δικτύου ακαθάρτων στον οικισμό ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, έργο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας, με συνολική δαπάνη 249.296,56 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Σύμφωνα με τη σύμβαση, η οποία υπογράφηκε την περασμένη βδομάδα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας «Χρηστ. Δ. Χρηστομάνος-Ευστάθιος Γαλανός», το έργο προβλέπεται να παραδοθεί εντός προθεσμίας 6 μηνών.
 Σε δήλωσή του ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που στοχεύει στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων του Αλιβερίου και την προστασία της δημόσιας υγείας. «Ως Δημοτική Αρχή επιδιώξαμε, από την πρώτη μέρα της θητείας της, να γίνει καταγραφή των προβλημάτων στις περιοχές που κατοικούνται από ΡΟΜΑ, ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και σταδιακή προώθηση λύσεων που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης. Στο πλαίσιο αυτό καταθέσαμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας μεταξύ άλλων πρόταση χρηματοδότησης του έργου κατασκευής δικτύου ακαθάρτων στο Αλιβέρι, το οποίο θεωρούμε έργο μείζονος σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος. Η κατασκευή του έργου θα δημιουργήσει σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες για την διαβίωση των οικιστών, καθώς τα λύματα θα συλλέγονται με ασφαλή τρόπο και θα οδηγούνται για επεξεργασία στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ, μέσω του ήδη υφισταμένου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων που σήμερα μεταφέρει στις ΕΕΛ τα λύματα των Μελισσατίκων». 
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή Δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων για την συλλογή των λυμάτων από τους υπάρχοντες βόθρους, η συγκέντρωσή τους στο χώρο του Αντλιοστασίου  (Α/Σ-1) και η κατάθλιψή τους προς το υφιστάμενο δίκτυο ακαθάρτων της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. 
Σημειώνεται ότι η υπογραφή της σύμβασης καθυστέρησε, χωρίς ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ, για ένα περίπου χρόνο, λόγω προσφυγών στην επιτροπή του Άρθρου 152.

Αύριο, στις 8 το βράδυ, στο Αχίλλειο, το ξεκίνημα της ενιαίας δημοτικής παράταξης

Το ξεκίνημα της ενιαίας δημοτικής παράταξης για το Βόλο και την προοπτική του, που κατέρχεται στις εκλογές του Μαΐου με υποψήφιο Δήμαρχο τον Πάνο Σκοτινιώτη,  πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 1η Απριλίου, στις 8 το βράδυ, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο «Αχίλλειον». Η νέα παράταξη συγκροτείται, όπως είναι γνωστό, από τη συνένωση της “Δημοκρατικής Συμπολιτείας” με επικεφαλής τον Π.Σκοτινιώτη και της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πολιτών” με επικεφαλής τον Απ.Παπατόλια.

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Βρετανό καθηγητή Kevin Featherstone

Ο Kevin Featherstone, διακεκριμένος καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο London School of Economics, κάτοχος της έδρας Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών «Ελευθέριος Βενιζέλος» συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο κ.Πάνο Σκοτινιώτη, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Βόλο έπειτα από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Π.Θ. Μ.Ζουμπουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ν.Οικονόμου και Δ.Δερβένης, καθώς και η κ.Λ.Γκαραγκάνη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα.

Δωρεά πέντε έργων-σχεδίων του Τάσσου στο Δήμο Βόλου

Με πέντε νέα έργα – σχέδια του μεγάλου χαράκτη Α.Τάσσου εμπλουτίζεται η συλλογή του Δήμου Βόλου, η οποία αποτελείται ως γνωστόν από σπουδαία χαρακτικά που βρίσκονται εντοιχισμένα στο φουαγιέ της εισόδου του Δημαρχείου. Η δωρεά των έργων ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο της «Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Τάσσος» Ειρήνη Οράτη κατά τη διάρκεια της επιστημονικής συνάντησης αφιερωμένης στον χαράκτη, που οργάνωσε ο Δήμος  Βόλου με  αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννησή του.