Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Να μη μετατραπεί το Δημοτικό Συμβούλιο …σε κριτικό τέχνης

Την ανάγκη να προφυλαχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο από επιπόλαιο χειρισμό που μπορεί να εκθέσει το σώμα, όσο και την ίδια την πόλη, τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης στην παρέμβασή του για το θέμα επαναχωροθέτησης του γλυπτού «Κένταυρος Χείρων» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Σκοτινιώτης συμφώνησε να συνταχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με την  πρόταση της Καλλιτεχνικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής, την οποία θα εισηγηθεί στα αρμόδια θεσμικά όργανα (ΕΠΑΕ) προκειμένου να αποφανθούν. Σε περίπτωση που δεν εγκριθεί από τα θεσμικά όργανα η χωροθέτηση του γλυπτού στη θέση που προτείνει η Γνωμοδοτική Επιτροπή, το θέμα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη απόφασης. 

Έργα ΕΣΠΑ και καθημερινότητα τα δυο μέτωπα δράσης της Τεχνικής Υπηρεσίας

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου πρέπει το επόμενο διάστημα να κινηθεί ταυτόχρονα σε δυο κατευθύνσεις: α) την ωρίμανση και υλοποίηση των μεγάλων έργων με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα και β) την αποτελεσματική αντιμετώπιση της καθημερινότητας και των θεμάτων που άπτονται της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε σήμερα με τον Διευθυντή και τους Προϊσταμένους Τμημάτων της Τεχνικής Υπηρεσίας, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Φ. Λαμπρινίδη, των τοπικών Αντιδημάρχων Γ.Καουνά και Γ.Γκουντέλια και του Ιδιαίτερου Γραμματέα Δημάρχου Σ.Κυριάκου.

Επτά κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα λειτουργήσουν στο Δήμο Βόλου

Προγραμματική σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το «Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης», υπέγραψε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, με σκοπό τη συνεργασία για την αποτελεσματική εφαρμογή προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης, μέσω των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης του Δήμου. Ο Δήμος Βόλου, όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Απόστολος Παντσάς, ανταποκρινόμενος στη νέα αρμοδιότητα της Δια Βίου Μάθησης δημιούργησε αντίστοιχο τμήμα στον νέο ΟΕΥ, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε εγκαίρως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων δια βίου μάθησης που αφορούν τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων.

Εκδήλωση Δήμου Βόλου - Πανεπιστημίου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου διοργανώνουν από κοινού πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει  προσφώνηση του Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Κωνσταντίνου Ι. Γουργουλιάνη και ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή Βαλκανικής Ιστορίας, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σπυρίδωνα Σφέτα, με θέμα: «Οι ιδεολογικές και πολιτικές προϋποθέσεις του Έπους του ’40». Θ’ ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την Έρρικα Πατρικίου στην ερμηνεία και τον Ηλία Χατζόγλου στο πιάνο.



Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου στους Βολιώτες που μετέβησαν πεζή στην Αθήνα

Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους συμπολίτες που αποφάσισαν να μεταβούν πεζή στην Αθήνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση της χώρας, εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση και στο οποίο αναφέρονται τα εξής: 1. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες του τόπου μας, που αγωνίζονται τίμια για να επιβιώσουν σ΄ ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.