Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ομιλία του Δημάρχου σε συνάντηση με τους εργαζόμενους

«Νομιμότητα παντού. Διαφάνεια παντού. Κοινωνική ευαισθησία, ναι.
Φιλικές εξυπηρετήσεις, όχι», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στον ενιαίο Δήμου, οι οποίοι κατέκλυσαν σήμερα το μεσημέρι το Εκθεσιακό Κέντρο στο Πεδίον του Άρεως.
Ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου έχει ως εξής:
«Αγαπητές και αγαπητοί εργαζόμενοι του νέου Δήμου μας και των Επιχειρήσεων και Οργανισμών του,
Επιδιώξαμε τη σημερινή συνάντηση για δύο λόγους: ο πρώτος, γιατί θέλαμε  να έχουμε τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με όλους σας, καθώς το μέγεθος του  νέου Δήμου Βόλου, ο αριθμός του προσωπικού  του και οι τεράστιες υποχρεώσεις μας της πρώτης περιόδου, δεν επιτρέπουν, όπως θα το επιθυμούσαμε, την προσωπική επαφή με τον καθένα σας. Ελπίζουμε να το καταφέρουμε όταν φύγει η πρώτη φούρια.

Στην κυκλοφορία και πάλι η οδός Φιλελλήνων

Από το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, 17 Ιανουαρίου, δίνεται και πάλι στην κυκλοφορία η κάθοδος της οδού Φιλελλήνων στο τμήμα μεταξύ Δημητριάδος και Ερμού, που παρέμεινε κλειστό τα τελευταία χρόνια, λόγω των εργασιών κατασκευής και των εμπλοκών που παρατηρήθηκαν στο έργο του δημοτικού πάρκιγκ.
Μετά την απομάκρυνση του γερανού του εργοταξίου που καταλάμβανε τη μια λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου προχώρησε στην άμεση αποκατάσταση του κατεστραμμένου πεζοδρομίου και των φθορών που είχε υποστεί το οδόστρωμα. Προκειμένου, δε, να μην γίνει ξανά νέα τομή στο δρόμο όταν το κτίριο θα έπρεπε να συνδεθεί με την αποχέτευση, κλήθηκαν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ να κάνουν από τώρα τη σύνδεση πριν ο δρόμος δοθεί στην κυκλοφορία.

Σύσκεψη για την Πυροσβεστική

Το θέμα μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κέντρο του Βόλου σε χώρο του Δήμου κοντά στον Περιφερειακό, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Ν. Μόσχου, με τη συμμετοχή του ιδίου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Χ. Τσαμπάζη, του Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Αθ. Μπέη, του Διοικητική Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας Ν. Λαθίρη και του Υποδιοικητή Ν. Μιχαλάκη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση και ανάλυση των μέχρι τώρα ενεργειών και αποφασίσθηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση νέου χώρου, αφού εκτός των άλλων η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για νέο κτίριο μέσω ΣΔΙΤ.