Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Η. Ξηρακιάς: «Όχι στην εκτροπή της κυκλοφορίας στη Νέα Δημητριάδα»

Σε δήλωσή του ο τ. Αντιδήμαρχος και τ. πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας Ηλίας Ξηρακιάς, επισημαίνει οτι:  Δυστυχώς οι ρυθμίσεις που εισηγείται η Δημοτική Αρχή για την κυκλοφορία των οχημάτων στον Περιφερειακό (τμήμα Γορίτσας- κόμβου στα «Αστέρια» Αγριάς) και την παραλιακή  οδό από τον κόμβο του ΝΟΒ μέχρι τον κόμβο στα «Αστέρια», επαναφέρει και πάλι την εκτροπή της κυκλοφορίας του Περιφερειακού μέσα από τη συνοικία της Νέας Δημητριάδας. Είναι γνωστό ότι τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, κατά την έξοδο και την επιστροφή των λουομένων προς και από την Αγριά, δημιουργούνται συνθήκες μποτιλιαρίσματος. Για πολλά χρόνια όμως η συνοικία της Ν. Δημητριάδος, λόγω καθυστέρησης να ολοκληρωθεί το τμήμα του Περιφερειακού «Γορίτσας-κόμβου στα Αστέρια», υπέφερε από την εκτροπή της κυκλοφορίας του Περιφερειακού.

Φ. Λαμπρινίδης – Σ. Μπαρτζιώκα: Tο έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και το «εγώ αποφασίζω» είναι η πολιτική του Δήμου Βόλου για τα σχολεία

Δημοτικό Σχολείο Μελισσατίκων
Σε κοινή δήλωσή τους, ο τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Φώτης Λαμπρινίδης, και η τέως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου, κ. Μπέου, με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στα σχολεία, επισήμαναν ότι ο Δήμος Βόλου, στον τομέα των σχολείων, πορεύεται με το έργο και το σχεδιασμό της απελθούσας Δημοτικής Αρχής, ενώ στηλίτευσαν την αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου, ο οποίος, για άλλη μία φορά, εκδήλωσε την απέχθειά του για το διάλογο και τη διαβούλευση, τονίζοντας στους διευθυντές των σχολείων ότι «ο ίδιος αποφασίζει». Αναλυτικότερα, η δήλωση έχει ως εξής: