Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Σύσκεψη στον ΟΣΕ για σοβαρά θέματα του Δήμου Βόλου

Σοβαρά θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία και ανάπτυξη της πόλης του Βόλου τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, υπό τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Παν. Θεοφανόπουλο, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτη και διευθυντικών στελεχών του ΟΣΕ.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του κ. Σκοτινιώτη προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που εκκρεμούν επί σειρά ετών, όπως η ισόπεδη διάνοιξη της οδού Παγασών, η τοποθέτηση ελαστικών ταπήτων στις διαβάσεις και η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής στο λιμάνι μέχρι τον γ΄ προβλήτα, για τη μεταφορά σκραπ και άλλων φορτίων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του ΟΛΒ Γ. Πρίγκος και ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου – εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του ΟΛΒ Ηλ. Ξηρακιάς.

Παρέμβαση πνοής στην υποβαθμισμένη συνοικία Νέο Δέλτα

Ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει μία από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της Νέας Ιωνίας, εξασφαλίζοντας δημόσιο κοινόχρηστο χώρο σύγχρονων απαιτήσεων, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και πλέον ο Δήμος Βόλου προχωρά στις διαδικασίες για την υλοποίησή του.
Πρόκειται για το έργο «Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή Νέο Δέλτα, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, το οποίο συμπεριλήφθη, μεταξύ άλλων, στην πρόταση που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο Π.Ε.Π. Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος - Ηπείρου 2007-2013, στον Άξονα Προτεραιότητας 4 "Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Θεσσαλία", για την κατηγορία πράξεων "Περιβαλλοντικές Παρεμβάσεις σε Οικιστικά Κέντρα".