Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Με δυο «όπλα» στοχεύει ο Δήμος Βόλου στο αναπτυξιακό μέλλον της πόλης

Έτοιμη να προχωρήσει πιο αποφασιστικά στα επόμενα βήματα υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για το αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό μέλλον της πόλης, είναι η Δημοτική Αρχή Βόλου, με όπλα την αξιοποίηση μεγάλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, αλλά και της σημαντικής δημοτικής περιουσίας. Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε σύσκεψη που είχε σήμερα στο γραφείο του, με αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, κατά την οποία τέθηκαν οι βάσεις για την επεξεργασία συγκεκριμένων προτάσεων, ενόψει και του ΕΣΠΑ 2 που πρόκειται να εγκριθεί στις αρχές του 2013 και αφορά την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου - Λάρισας

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση  των μελετών και τη δημοπράτηση του έργου αναβάθμισης με ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Π.Θεοφανόπουλος, σε έγγραφό του προς τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη.

Παρέμβαση του Δήμου Βόλου για το ραδιενεργό φορτίο

Τη σοβαρή και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης που απασχολεί το τελευταίο 24ωρο την πόλη του Βόλου και αφορά τον εντοπισμό ραδιενεργού φορτίου σε πλοίο, ζητεί η Δημοτική Αρχή Βόλου από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε) και την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.