Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η πρώτη εβδομάδα του νέου Δημάρχου Βόλου

Στο πνεύμα των πρώτων δηλώσεών του μετά την επισημοποίηση της εκλογικής του νίκης το βράδυ της Κυριακής, κινήθηκε την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές ο νέος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης.
Πέρα από τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα, τηλεγραφήματα και συγχαρητήρια μηνύματα που δέχθηκε για τη μεγάλη νίκη της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» και την εκλογή του στη θέση του πρώτου Δημάρχου του νέου Δήμου Βόλου, ο κ. Σκοτινιώτης αξιοποίησε το χρόνο για να βάλει τις βάσεις για την  οργανωτική συγκρότηση του ενιαίου Δήμου. Οι πρώτες ενέργειές του κινήθηκαν σε τρία επίπεδα:
Πρώτη μέριμνα ήταν να ξεκινήσει νέο κύκλο συναντήσεων με τους δημάρχους των συνενούμενων Δήμων, με στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους μέχρι την ανάληψη των καθηκότων της νέας δημοτικής αρχής και παράλληλα να εξασφαλιστεί η συναίνεσή τους στην αξιοποίηση του προσωπικού των Δήμων για σειρά υπηρεσιακές συναντήσεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της οργανωτικής προετοιμασίας του νέου Δήμου.

Συναγερμός για Μεσογειακό Χωριό

Σε δήλωσή του για το Μεσογειακό Χωριό και τα άλλα αθλητικά έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ο νέος Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει σε δήλωσή του:
«Από το Σχέδιο του  Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων 2011  δεν προκύπτει να υπάρχουν εγγεγραμμένες οι αναγκαίες πιστώσεις υπέρ του Οργανισμού  Εργατικής Κατοικίας για την κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού στο Βόλο (όπως και στη Λάρισα). Συνεπώς, επιβάλλεται να σημάνει κυριολεκτικά συναγερμός. Πολλώ μάλλον που, έτσι κι αλλιώς,  δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου, αφού ο χρόνος οριακά επαρκεί για την ολοκλήρωσή του.