Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ο αντιδήμαρχος Χρ.Στεφόπουλος ανακάλεσε δηλώσεις του κατά του Π.Σκοτινιώτη


Σε εξ ολοκλήρου ανάκληση όσων είχε δηλώσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου της 18ης.7.2016 κατά του Πάνου Σκοτινιώτη προχώρησε χθες ο αντιδήμαρχος Βόλου Χρ. Στεφόπουλος, με γραπτή δήλωση που κατέθεσε τόσο στα πρακτικά της δίκης  ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, στην οποία ήταν κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση του τέως δημάρχου, μετά από έγκληση του τελευταίου, όσο και στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο κ.Στεφόπουλος είχε ισχυριστεί, εντελώς αυθαίρετα, ότι ο κ.Σκοτινιώτης είχε δήθεν μεθοδεύσει, από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κ.Πουλάκη, ώστε να περάσει από τη Βουλή μια «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική φωτογραφική διάταξη  στις τρεις τα ξημερώματα», προκειμένου ο Α.Μπέος να παραμένει σε αργία ακόμη και χωρίς περιοριστικούς όρους.

Π.Σκοτινιώτης: Όσοι με «αναζητούν», θα βρουν κι εμένα «πίσω» από κάθε προσπάθεια για μια νέα, πολύχρωμη δημοτική πλειοψηφία


Ο Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι πλέον φανερό ότι ανομολόγητος στόχος κάποιων τοπικών παραγόντων του ΚΙΝΑΛ είναι ένας κομματικός φορέας μικρός και χειραγωγημένος. Για να το πετύχουν, έχουν ανάγκη από έναν «εχθρό». Η στοχοποίησή μου κάθε άλλο παρά με εκπλήσσει. Ακόμη και αν …δεν υπήρχα, θα με είχαν …εφεύρει. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι η δική μου στοχοποίηση ή η στοχοποίηση, τελευταία, ακόμη και ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα είναι ότι στην επιδίωξή τους αυτή φτάνουν, δυστυχώς, μέχρι και να «ξεπλένουν» πρόσωπα και καταστάσεις που αντιπροσωπεύουν  τις αντίθετες αξίες από αυτές που πρεσβεύει –πρέπει να πρεσβεύει- η μεγάλη δημοκρατική παράταξη -θέλω να πιστεύω και οι ίδιοι.
Οι γενικές εκκλήσεις ηγετικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ περί ενότητας, πλέον δεν αρκούν. Ούτε υπάρχουν περιθώρια για κοντόφθαλμες επιδιώξεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η παράταξη δεν αντέχει να κουβαλήσει αυτό το στίγμα. Αλλά και δεν έχει το δικαίωμα να απεμπολήσει τη μεγάλη πολιτική και ηθική παρακαταθήκη από τον πρωταγωνιστικό αγώνα  που τοπικά στελέχη της, δημοτικά και μη, έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στον βούρκο και τον πολιτισμικό κατήφορο της πόλης. Το θέμα, βεβαίως,  αφορά πρωτίστως τους τρεις χιλιάδες περίπου ισότιμους συνιδρυτές του νέου φορέα στη Μαγνησία.