Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Σοβαρές καταγγελίες Ν. Οικονόμου – Μ. Πατσιαντά κατά της δημοτικής αρχής για τις δικαστικές διεκδικήσεις της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ


Στην εισηγητική τους τοποθέτηση, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, με την ιδιότητα του τακτικού μέλους του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, και η Νατάσα Οικονόμου, με την ιδιότητα του αναπληρωματικού  μέλους του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, ανέφεραν τα εξής:
«Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να κοινοποιήσουμε ένα σημαντικό θέμα που σχετίζεται με τις δικαστικές εκκρεμότητες της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ.
Μας απασχολεί εδώ και πάνω από τρία χρόνια, αλλά αφήσαμε κάθε περιθώριο στη δημοτική αρχή, πριν να το δημοσιοποιήσουμε. Θέλαμε να μη δημιουργήσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα στη ΔΕΥΑΜΒ στον αγώνα που δίνει απέναντι στην ΕΡΓΗΛ, ελπίζοντας ότι θα το αντιμετώπιζε, έστω στην τελική αγωγή της κατά της ΕΡΓΗΛ, μετά τις απανωτές παραιτήσεις από προηγούμενες αγωγές, πριν δηλαδή φτάσει στην εκδίκασή της.  Όταν είδαμε και την τελευταία, από 31-07-2017, αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ, που συζητήθηκε τελικά, μετά από αναβολή με ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ, στις 20-04-2018, θέσαμε το θέμα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στις 19-09-2017, μεταξύ του εκτελούντος τότε χρέη δημάρχου, κ. Θεοδώρου, και των επικεφαλής των παρατάξεων, μήπως, έστω και εκ των υστέρων, διορθωθεί η αγωγή πριν τη συζήτησή της και, σε κάθε περίπτωση, μήπως υπάρξει κάποια εξήγηση από πλευράς δημοτικής αρχής. Για την εξήγηση που μας υποσχέθηκαν, περιμένουμε ματαίως επί οκτώ ολόκληρους μήνες. Εν τω μεταξύ, στις 20-04-2018, συζητήθηκε η αγωγή, όπως είχε κατατεθεί. Περιμέναμε και τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, αφού είχε ανακοινωθεί από πλευράς Δήμου  ότι η ενημέρωση για την υπόθεση, μετά τη μη πραγματοποίηση της συνάντησης μεταξύ δημάρχου και επικεφαλής αντιπολιτεύσεων στις 18 Μαΐου, θα γινόταν στο ΔΣ,, θεωρώντας ότι θα συζητιόταν το θέμα και θα δίνονταν κάποιες εξηγήσεις. Αλλά «άλλαι οι βουλαί» της δημοτικής αρχής… Επειδή όμως οι εξελίξεις είναι κρίσιμες, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για το ακόλουθο ιδιαιτέρως σοβαρό, αλλά και περίεργο ζήτημα.