Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Ο Δήμος Βόλου στηρίζει την αγροτική παραγωγή

Τη δρομολόγηση δράσεων και υπηρεσιών που μπορούν να στηρίξουν την αγροτική παραγωγή και να δημιουργήσουν νέες εναλλακτικές διεξόδους για τους δημότες και ιδιαίτερα τους νέους, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα στο Βόλο το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας – ΙΕΤΕΘ (πρώην ΚΕΤΕΑΘ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο πλαίσιο του Έργου «Διακρατικό δίκτυο για την υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών – AGRO-START».

Πλούσιος ο απολογισμός δράσης του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλου

Θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα το σχεδιασμό για την πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων και καταστάσεων, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Βόλου ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις ανάγκες της χειμερινής περιόδου και πλέον προετοιμάζεται για τη θερινή περίοδο, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς της περιοχής.

Βελτιώνεται η εικόνα της πόλης με την απομάκρυνση άχρηστων πινακίδων από κοινόχρηστους χώρους

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την αποξήλωση και απομάκρυνση άχρηστων πληροφοριακών πινακίδων από το πολεοδομικό συγκρότημα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την απελευθέρωση κοινοχρήστων χώρων και τη βελτίωση της αισθητικής της πόλης, που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Βόλου. Η επιχείρηση για την απομάκρυνση πινακίδων ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και έως σήμερα έχουν αποσυρθεί 23 τέτοιες πινακίδες, αλλάζοντας σταδιακά την εικόνα της πόλης.

Χρηματοδότηση του Δήμου Βόλου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Με το ποσό των 4.741.844,00 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Βόλου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους. Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Ηλίας Ξηρακιάς τόνισε ότι «πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που περιμέναμε από καιρό γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να εξοφλήσουμε όλες τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου προς τους ιδιώτες προμηθευτές, οφειλές που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια στους πρώην Δήμους και μεταφέρθηκαν μετά τη συνένωση στον ενιαίο Δήμο Βόλου. Η Οικονομική Υπηρεσία έχει προετοιμασθεί και με σειρά προτεραιότητας την ημερομηνία έκδοσης των τιμολογίων θα προσπαθήσει τις επόμενες μέρες να πληρώσει αυτό το σημαντικό χρηματικό ποσό που είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει την αφορά».