Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Επιλογή Ευθύνης: «Ανέθεσαν μελέτη με νόμους που έχουν καταργηθεί - θα πληρώσει η ΔΕΥΑΜΒ 100 χιλ. παραπάνω»

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Η  απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, με την οποία ανατέθηκε σε σύμπραξη ιδιωτικών μελετητικών γραφείων το «Σχέδιο διαχείρισης (MASTER PLAN) υδατικών πόρων Δήμου Βόλου», εκδόθηκε με βάση νομοθετικό πλαίσιο  που πλέον έχει καταργηθεί, υποστηρίζουν  οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» Αναστασία Οικονόμου, Φώτης Λαμπρινίδης και Νίκος Στόικος, και, με προσφυγή που κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ζητούν την ακύρωσή της. Πρόκειται για την 33/2017 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, με την οποία ανατέθηκε η πιο πάνω μελέτη, όχι στη  σύμπραξη που έλαβε την υψηλότερη σταθμισμένη βαθμολογία, με την οικονομική προσφορά της να ανέρχεται σε 119.297,00 € πλέον ΦΠΑ, αλλά στη σύμπραξη που κατέθεσε την αμέσως επόμενη συμφέρουσα προσφορά (με την αμέσως μεγαλύτερη σταθμισμένη βαθμολογία), με οικονομική προσφορά που ανέρχεται σε 219.306,00 € πλέον ΦΠΑ, επειδή κρίθηκε ότι η μειοδότρια σύμπραξη δεν αιτιολόγησε επαρκώς την «ασυνήθιστα χαμηλή προσφορά της».

Επιλογή Ευθύνης: «Το όραμα της δημοτικής αρχής είναι να κατεβεί ο πήχης παντού προς τα κάτω»

Ανταπαντώντας στη δημοτική αρχή  για το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προωθεί η στην περιοχή του Κραυσίνδωνα, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ - ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» εξέδωσε  την  ακόλουθη ανακοίνωση:
«Καταλαβαίνουμε την ταραχή της δημοτικής αρχής. Γιατί εμείς δεν πέσαμε στην παγίδα που θέλει να στήσει, ότι δήθεν το πρόβλημα είναι «Ζάχου εναντίον Καραμπατζάκη», προσπαθώντας να κρύψει ότι με τον σχεδιασμό της θα την πληρώσουν ακριβά και η Ζάχου και η Καραμπατζάκη. Και αναδείξαμε την πραγματική διάσταση του θέματος. Η δημοτική αρχή  «απάντησε», όπως απαντούν  όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Όχι με επιχειρήματα στην κριτική που ασκήθηκε, αλλά με προσωπική επίθεση σε αυτούς που την άσκησαν.
Δύο, λοιπόν, είναι τα μείζονα θέματα: