Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: ο Δήμος Βόλου είναι ενιαίος και δεν αποτελεί ομοσπονδία προσωπικών και συνδικαλιστικών φέουδων

Κατά τη συνάντησή του με συνδικαλιστές και δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη του Θ.Τσαλούχα, ο Δήμαρχος βόλου Π.Σκοτινιώτης τόνισε τα ακόλουθα: «Θέλουμε να κάνουμε απολύτως σαφές πως το θέμα της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και της διάταξης των στελεχών του αποτελεί καθαρά υπηρεσιακό ζήτημα και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν, ούτε φυσικά μπορεί να υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση των στελεχών της ΔΑΣ έναντι όλων των άλλων στελεχών του Δήμου. Οι  υπηρεσιακές μεταβολές στη διεύθυνση καθαριότητας υπηρετούν την ανάγκη συνολικής και ριζικής ανασυγκρότησης της υπηρεσίας, ώστε να ανταποκριθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες του καλλικρατικού Δήμου Βόλου και να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της, έγιναν δε με τέτοιο τρόπο ώστε να μη θίγεται κανένα υπηρεσιακό στέλεχος.

Εβδομαδιαίες «επιθετικές» παρεμβάσεις καθαρισμού από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου

Την τακτική των «επιθετικών» παρεμβάσεων σε περιοχές όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα κατά τόπους προβλήματα. Οι παρεμβάσεις αυτές υλοποιούνται κάθε Πέμπτη από συνεργεία με αυξημένο αριθμό υπαλλήλων και ανεξάρτητα από το καθημερινό πρόγραμμα λειτουργίας της υπηρεσίας.

Συναντήσεις για θέματα λειτουργίας των λαϊκών αγορών

Θέματα που αφορούν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Βόλου, συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ.Δ.Δερβένη με τους εκπροσώπους των συλλόγων πωλητών λαϊκών αγορών, στο πλαίσιο της ανάληψης των αρμοδιοτήτων του. Κατά τη συζήτηση διευκρινίστηκε ότι η αρμοδιότητα χορήγησης θέσεων και τοποθέτησης πωλητών δεν ανήκει πλέον στο Δήμο Βόλου, αλλά έχει μεταφερθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.