Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη Πάνου Σκοτινιώτη στον ASTRA TV


Αρχίζει η κατασκευή του έργου αποχέτευσης στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού


Η κατασκευή ενός ακόμη έργου κορυφαίας περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας για τον ενιαίο Δήμο Βόλου και ειδικότερα τη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού, ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Ιωλκού, συνολικής δαπάνης 2.013.573,80 € (πλέον ΦΠΑ). Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας «Διάτονος ΑΤΕ» κ.Γεώργιο Διόχνο. Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο προβλέπεται να εκτελεστεί εντός προθεσμίας 14 μηνών. Πέραν του συγκεκριμένου χρηματοδοτούμενου έργου, θα κατασκευαστεί από τη ΔΕΥΑΜΒ και το συνοδό έργο που αφορά τις διακλαδώσεις για τη σύνδεση των ακινήτων, συνολικής δαπάνης 1.235.554 (πλέον ΦΠΑ), το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί.

«Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φ.Γκ. Λόρκα στη σκηνή της Π.Ηλεκτρικής από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου

Με την παράσταση «Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, κάνει πρεμιέρα για τη νέα θεατρική περίοδο το Δη.Πε.Θε. Βόλου. Η νέα παραγωγή, την οποία επιμελήθηκε ο Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημήτρης Δακτυλάς, αποτελεί προϊόν σύμπραξης τριών δομών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα του δημοτικού θεάτρου, του δημοτικού ωδείου και της δημοτικής σχολής χορού. Εντάσσεται δε στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για το 2014, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Το «Κοινό των Μαγνήτων» στηρίζει το Δήμο Βόλου στην προώθηση του τουρισμού πεζοπορίας

Τα συγχαρητήριά του στο Δήμο Βόλου για την έκδοση καλαίσθητου οδηγού στη γερμανική γλώσσα, σχετικά με τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού στο Βόλο και το Πήλιο και συγκεκριμένα την ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών, απευθύνει ο Πρόεδρος Δ.Σ. του «Κοινού των Μαγνήτων» Αχιλλέας Παπαρσένος με επιστολή του προς την Πρόεδρο της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ.Κ.Μπαρτζιώκα. Ο οδηγός παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στην τουριστική έκθεση του Μονάχου, προσελκύοντας έντονο ενδιαφέρον και αποσπώντας εξαιρετικά θετικά σχόλια από τους επισκέπτες της έκθεσης. Σημειώνεται ότι ήταν μια πρόταση που έγινε από τον κ.Παπαρσένο στο συνέδριο του "Κοινού των Μαγνήτων" τον Αύγουστο του 2012, την οποία υιοθέτησε η Δημοτική Αρχή και υλοποίησε η αρμόδια Επιτροπή.