Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Λαμπτήρες νέας τεχνολογίας θα τοποθετηθούν σε 32 φωτιστικά σώματα της οδού Ιάσονος

Προσθήκη λεζάντας
Ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα εργασίες αντικατάστασης των παλαιών συμβατικών λαμπτήρων σε 32  φωτιστικά σώματα της οδού Ιάσονος, με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας τύπου LED που προσφέρουν καλύτερο φωτισμό και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Η σύμβαση για την προμήθεια των νέων σωμάτων, συνολικής δαπάνης 28.536 ευρώ, η οποία υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία “Dasteri Systems Α.Ε.”, προβλέπει ότι τα είδη θα παραδοθούν έτοιμα προς λειτουργία εντός προθεσμίας 45 ημερών. 
Επισημαίνεται ότι η παρέμβαση περιλαμβάνεται στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης της Τεχνικής Υπηρεσίας ως έργο «Πιλοτικής αντικατάστασης λαμπτήρων οδοποιίας με νέας Τεχνολογίας LED”, σύμφωνα με μελέτη που συνέταξε η Υπηρεσία. Με την μελέτη αυτή προβλέπεται, συγκεκριμένα, η προμήθεια και τοποθέτηση στην οδό Ιάσονος φωτιστικών σωμάτων που συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και είναι φιλικά προς το περιβάλλον μηδενίζοντας τις εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα. Τα νέα φωτιστικά θα τοποθετηθούν σε ιστούς ύψους 6 έως 9 μέτρων, αντικαθιστώντας τα υπάρχοντα που είναι υψηλής κατανάλωσης ρεύματος. 

Σκοπός της πιλοτικής αυτής παρέμβασης είναι να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις ως προς την κατανάλωση ρεύματος και να επιβεβαιωθεί το πραγματικό ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε ο Δήμος να μπορεί να υποβάλει προτάσεις χρηματοδότησης σε διάφορα  προγράμματα με πραγματικά στοιχεία. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτη Λαμπρινίδη, η Δημοτική Αρχή έχει ήδη έτοιμες ανάλογες προτάσεις που θα διεκδικήσει να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου.  



Δεν υπάρχουν σχόλια: