Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η Νατάσα Οικονόμου στον ASTRA TV


Ένα ακόμη απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση στο Δήμο Βόλου

Ένα ακόμη απορριμματοφόρο υλικών ανακύκλωσης παρέλαβε σήμερα η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Βόλου από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ανεβάζοντας τον αριθμό του στόλου οχημάτων που διαθέτει για το σκοπό αυτό στα έξι. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας όχημα, μικτού βάρους 16tn και ωφέλιμου φορτίου 5tn, το οποίο πληροί απόλυτα τις προδιαγραφές για την ασφάλεια και υγιεινή του προσωπικού. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας και αριθμού κυκλοφορίας, ώστε το απορριμματοφόρο να τεθεί σε λειτουργία από τον επόμενο κιόλας μήνα, ενισχύοντας τον τομέα της ανακύκλωσης. 

Λ.Μαυρογιάννης: Η λάσπη του κ.Μπέου

Άκαρπος απέβη και ο δεύτερος, επαναληπτικός διαγωνισμός της ΔΕΥΑΜΒ για τη χρονομίσθωση 25 οχημάτων, αφού δεν συμμετείχε καμία εταιρεία. Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Λεωνίδας Μαυρογιάνννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τελικά άκαρπος απέβη και ο δεύτερος, επαναληπτικός διαγωνισμός της ΔΕΥΑΜΒ για τη χρονομίσθωση 25 οχημάτων, αφού δεν βρέθηκε και πάλι καμία εταιρεία που να έκρινε ότι τη συμφέρει να συμμετάσχει. Πρόκειται για το διαγωνισμό, τον οποίο κάποιοι χαρακτήρισαν σκανδαλώδη. Πρωταγωνιστές στην επιχείρηση λάσπης, ο κ. Μπέος και τα «παπαγαλάκια» του. Καμία έκπληξη. Όταν υιοθετείς τη φρασεολογία της Χρυσής Αυγής, εύκολα ακολουθείς και τις πρακτικές της: “πες, πες, πάντα κάτι μένει”, έλεγε ο Γκέμπελς».

Ημερίδα της “Πρωτοβουλίας των 5” στα Ιωάννινα με θέμα «Συμμετοχή του Πολίτη και Κοινωνική Οικονομία»

Την τέταρτη δημόσια εκδήλωσή της με θέμα «Συμμετοχή του Πολίτη και Κοινωνική Οικονομία», θα πραγματοποιήσει η «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων» αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στα Ιωάννινα (αίθουσα Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών). Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι Δήμαρχοι που συγκροτούν την «Πρωτοβουλία των 5»: Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος. 

Κερδίζει τους Γερμανούς ο εναλλακτικός τουρισμός στο Βόλο και το Πήλιο

Με την ανακοίνωση της έναρξης απευθείας πτήσεων από το Μόναχο στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, που πραγματοποιεί για πρώτη φορά η εταιρεία Germania και αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την τόνωση του τουρισμού στην περιοχή,  συνέπεσε η φετινή παρουσία του Δήμου Βόλου στην έκθεση του Μονάχου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υλοποιεί η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης. Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής κ.Κερασία Μπαρτζιώκα, η οποία εκπροσώπησε το Δήμο Βόλου, «ο Δήμος μας δε θα μπορούσε να λείπει ειδικά από τη συγκεκριμένη έκθεση, αφού πρόσφατη έρευνα φέρει τους Γερμανούς πρώτους μεταξύ των τουριστών, όσον αφορά τη συχνότητα επισκεψιμότητας στη Μαγνησία, ενώ ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή του προορισμού σε συνδυασμό και με την έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης της Germania από 10 Απριλίου». 

Αναβιώνει για όγδοη χρονιά φέτος το έθιμο του Αφανού στη Μακρινίτσα

Αποκριάτικη εκδήλωση με την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Αφανός», διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά ο Δήμος Βόλου - Δημοτική Ενότητα Μακρινίτσας την ερχόμενη Κυριακή 2 Μαρτίου, στην Πλατεία Ευεργετών και Ηρώων κάτω από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Αρχοντικό Βατσαρέα-Μαυράκη). Η αποκριάτικη εκδήλωση περιλαμβάνει κατασκευή, πέταγμα, διαγωνισμό αερόστατου και το άναμμα του «Αφανού» (φωτιά με ξηρούς θάμνους και πουρνάρια), αποκριάτικα τραγούδια από παραδοσιακή ορχήστρα, πηλιορείτικα αποκριάτικα κεράσματα από ομάδα γυναικών της Μακρινίτσας (πίτες και φαγητά), τσίπουρο και κρασί από τους παραγωγούς της Μακρινίτσας.

Μουσική βραδιά αλληλεγγύης με τον «Ίαμβο»

Μια ακόμη μουσική εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου, στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρική, σε συνεργασία αυτή τη φορά του Δήμου Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού με τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου «Θέτις». Πρόκειται για μια βραδιά με το μουσικό σχήμα « Ιαμβος», με σκοπό τη στήριξη των 600 και πλέον οικογενειών που σταθερά προμηθεύονται τρόφιμα και άλλα είδη από το Δημοτικό κοινωνικό Παντοπωλείο. Όπως είναι γνωστό, με την ενεργό συμπαράσταση φυσικών προσώπων, οργανώσεων και συλλόγων, το Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου έχει αναδειχθεί σε μείζον εργαλείο κοινωνικής παρέμβασης και αντιμετώπισης των πιεστικών προβλημάτων που προκαλεί η οικονομική και κοινωνική κρίση και στην τοπική μας κοινωνία. 

Παρουσίαση οικονομοτεχνικής μελέτης για Καθαριότητα