Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα έργα στην Κάρλα. Προγραμματίζονται συναντήσεις με κατοίκους που αντιδρούν στις γεωτρήσεις

«Παραλάβαμε το πιο δύσκολο πάζλ και καλούμαστε μέσα σε ενάμιση χρόνο να λύσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις δεκαετιών» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αναφερόμενος στο έργο της Κάρλας σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσία του προέδρου της ΠΕΔ και δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζου Κομήτσα, του δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, της δημάρχου Ρήγα Φεραίου κας Ελένης Λαΐτσιου των προέδρων των ΤΟΕΒ Πηνειού κ.κ. Γιώργου Λαδόπουλου και Κάρλας Αθανάσιου Πρασσά, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Συνάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τον Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη

Ο Βόλος είναι η μόνη πόλη της Ελλάδας, πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, την οποία επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH), προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη, στο πλαίσιο έρευνας για τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Στόχος της έρευνας είναι να τεκμηριώσει τις παραβιάσεις σε οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα, ιδίως όσον αφορά την απασχόληση, την υγειονομική περίθαλψη και, σε πιο περιορισμένο βαθμό, την εκπαίδευση και τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Μουσική… παρουσίαση βιβλίου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Μουσικό Σχολείο Βόλου, την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, με σκοπό την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου «Ένας αλήτης άγγελος» του γνωστού στιχουργού Λευτέρη Χαψιάδη, η οποία θα πλαισιωθεί από ζωντανό μουσικό πρόγραμμα.