Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία στη Μαγνησία “Δικτύου Οικογενειακής Αλληλεγγύης για το Παιδί”

Η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Μητρόπολη Δημητριάδος, ο Δήμος Βόλου και οι υπόλοιποι Δήμοι της Μαγνησίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη δημιουργία ενός Δικτύου Οικογενειακής Αλληλεγγύης για το παιδί. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο οικογενειών που θα αναλάβουν ως αλληλέγγυες τη στήριξη – οικονομική και κοινωνική – παιδιών άλλων οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει από τη Μαγνησία με σκοπό να επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Δημοπρατούνται έργα αποχέτευσης 7,1 εκ. ευρώ

Δόθηκε το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση δύο ακόμη σημαντικών έργων, από το πακέτο των έργων περιβαλλοντικής θωράκισης του Παγασητικού και των οικισμών του ενιαίου Δήμου Βόλου, με συνολικό προϋπολογισμό 42.486.250,24 εκ. ευρώ, που έχει εξασφαλίσει η ΔΕΥΑΜΒ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ. Πρόκειται για τα έργα «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγ.Στεφάνου», προϋπολογισμού μελέτης 3.866.000,00€ και «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ιωλκού», προϋπολογισμού μελέτης 3.304.000 € (συνολικός προϋπολογισμός 7.170.000,00 €).

Συνάντηση ΔΕΥΑΜΒ - Γ.Γ. ΥΠΕΚΑ για έργα του ΕΠΠΕΡΑΑ

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σωκράτη Αλεξιάδη, συναντήθηκε χθες ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, Ηλίας Ξηρακιάς, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιώργο Κομνηνάκη, για την προώθηση σημαντικών θεμάτων της ΔΕΥΑΜΒ.