Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Εγκρίθηκε το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ - Στις 90 μέρες πλέον η χρέωση

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας το τιμολόγιο ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ για το 2013, όπως αυτό ψηφίστηκε από το Δ.Σ. της Επιχείρησης και το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Σημειώνεται ότι η απόφαση εγκρίθηκε στο σύνολό της, δηλαδή και για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο οποίο, εκτός από τις κατηγορίες των απόρων, ανασφάλιστων, αναπήρων, πολυτέκνων (εφαρμόστηκε το 2012), προστίθενται πλέον και οι κατηγορίες των μακροχρόνια ανέργων, των τρίτεκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών. Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης, την ερχόμενη Τρίτη θα εγκατασταθεί στην επιχείρηση ειδικό πρόγραμμα, ώστε να διασφαλιστεί πλέον ότι οι καταναλωτές θα χρεώνονται για κατανάλωση 90 ημερών, χωρίς καμία υπέρβαση.

Ταχύτατη διοικητική συγκρότηση, σε γερά θεμέλια, για ένα Δήμο υγιή και επιχειρησιακά ικανό

«Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε για το Δήμο Βόλου η διετία 2011-2012, αφού τόσο στο Δήμο όσο και στα νομικά του πρόσωπα έχουν τεθεί γερά θεμέλια για ένα Δήμο υγιή και επιχειρησιακά ικανό να στηρίξει την ανορθωτική πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η μείζων πόλη τα επόμενα δύσκολα χρόνια». Αυτό προκύπτει από τον διοικητικό απολογισμό του Δήμου Βόλου για τη διετία 2011-2012, που παρουσίασε στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ν.Οικονόμου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η αναδιοργάνωση του νέου Δήμου, στο πλαίσιο του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», αποτέλεσε τεράστιο οργανωτικό εγχείρημα, το οποίο είναι κάτι πολύ παραπάνω από μία εσωτερική διαδικασία διοικητικού-τεχνικού χαρακτήρα.

Ιάπωνες τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν τον Ιούνιο το Βόλο

Άμεσες ήταν οι ενέργειες της εταιρείας “Turkish Airlines” για την οργάνωση της επίσκεψης τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από την Ιαπωνία στο Βόλο, όπως συμφωνήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη και της Γενικής Διευθύντριας της εταιρείας στην Ελλάδα Gülay Öztürk.  Μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ των τουρκικών αερογραμμών Ipek Cobanoglu ενημέρωσε την Πρόεδρο της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σ.Μπαρτζιώκα, ότι προγραμματίζεται επίσκεψη 20 ατόμων, από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου, στο Βόλο και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

“Sold Out” η Όπερα «Ριγκολέτο» του Τζ.Βέρντι

Πουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια για την Όπερα «Ριγκολέτο» του Τζ.Βέρντι που θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Ν.Υόρκη αύριο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο «Αχίλλειον», στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Βόλου με τον όμιλο «Αντέννα». Το ενδιαφέρον για την όπερα «Ριγκολέττο» ήταν έκδηλο από την πρώτη κιόλας μέρα πώλησης εισιτηρίων λόγω της συγκεκριμένης παρουσίασης που γίνεται σε σύγχρονο χρόνο και χώρο.