Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η Μουσική γιόρτασε και φέτος στο Βόλο

Προσθήκη λεζάντας
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το εορταστικό τετραήμερο που ήταν αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21 Ιουνίου), έναν θεσμό ο οποίος ξεκίνησε από το Παρίσι το 1982 με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Ζακ Λάνγκ και εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα γιορτάζεται από το 1985, επί Μελίνας Μερκούρη στο Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία υιοθέτησε την πρόταση να βγει η μουσική στο δρόμο δωρεάν για το ευρύ κοινό.

Π.Σκοτινιώτης: Καμία καθυστέρηση στην εργολαβία του Περιφερειακού

«Δεν πρόκειται να καθυστερήσει η εργολαβία του τμήματος του Περιφερειακού από τη Γορίτσα μέχρι την έξοδο στην παραλιακή οδό Βόλου-Αγριάς λόγω των μελετών για τα στηθαία και τα ασφαλτικά», διαβεβαίωσε σήμερα τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, η κ.Ιουλία Καρυά, προϊσταμένη της ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ ΤΚΕ Καρδίτσας, της υπηρεσίας δηλαδή του ΥΠΟΜΕΔΙ  η οποία έχει την ευθύνη του έργου.

Π.Σκοτινιώτης: Να μην καθυστερήσει άλλο το έργο εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών στο Κολυμβητήριο και το Κλειστό Γυμναστήριο της Ν.Ιωνίας

Την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ.Γιάννη Μανιάτη, προκειμένου να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην υλοποίηση της πρότασης που ο Δήμος Βόλου έχει καταθέσει από την 1.8.2012 στο πλαίσιο σχετικής προκήρυξης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, η οποία προβλέπει την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, για ψύξη και θέρμανση,  στο «Κλειστό Κολυμβητήριο» και το «Κλειστό Γυμναστήριο» Νέας Ιωνίας, ζητεί ο Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφο του προς τον κ.Μανιάτη, το οποίο κοινοποιήθηκε επίσης στον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργο Γιαννούση και τους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας. 

Αναβιώνουν και φέτος τα «Ανθεστήρια» στα Κάτω Λεχώνια

Μνήμες από τα παλιά θα ξυπνήσει η αναβίωση των Ανθεστηρίων στα Κάτω Λεχώνια την ερχόμενη Κυριακή, στις 8.30 το απόγευμα. Τα Ανθεστήρια, η γιορτή που σηματοδοτεί την αρμονία φύσης και ανθρώπων, συνδέθηκαν με τα Κάτω Λεχώνια που φημίζονταν για την ανθοφορία τους. Μετά την περσινή επιτυχία, θα αναβιώσουν για δεύτερη φορά φέτος με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Λεχωνίων και της προέδρου του Συμβουλίου Παρασκευής Παπαδοπούλου. Σημειώνεται ότι τα Ανθεστήρια είχαν πραγματοποιηθεί από το 1959 έως το 1963, από το 1975 έως το 1977 και από το 1999 έως το 2002. Αναβίωσαν μετά από δέκα και πλέον χρόνια και πάλι το 2013 προσελκύοντας επισκέπτες, προσφέροντας θέαμα και διασκέδαση στα πρότυπα της παλιάς εποχής με κοστούμια και άρματα, με μουσική και χορό. 

Εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών στη Νέα Αγχίαλο

Εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Νέα Αγχίαλο και συγκεκριμένα στο χώρο του παλιού Τελωνείου που βρίσκεται στην παραλία. Οι εκθέσεις διοργανώνονται από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί το δημιουργικό δυναμικό της περιοχής. 
Ειδικότερα, η διοργάνωση των εκθέσεων εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να προωθηθεί η πολιτιστική δραστηριότητα εντός του Δήμου, να υπάρξει αλληλογνωριμία των ντόπιων καλλιτεχνών μεταξύ τους και γνωριμία με το κοινό, αλλά και να μυηθούν οι νέοι της Νέας Αγχιάλου και της ευρύτερης περιοχής στις εικαστικές τέχνες και δημιουργίες.