Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αίρεται με υπουργική απόφαση η παραχώρηση της πρώην Περιφερειακής Αγοράς στην “Ιάσων Α.Ε.”

Στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου επιστρέφει η έκταση της πρώην Περιφερειακής Αγοράς Βόλου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, ο οποίος ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινώτη, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Βόλου. Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Κώστας Αγοραστός. Με την απόφαση του κ.Τσαυτάρη ανακαλείται προηγούμενη υπουργική απόφαση (από τις 11.1.2005) με την οποία το ακίνητο, εμβαδού 48.077 τ.μ., είχε παραχωρηθεί στην εταιρεία «Ιάσων Α.Ε.».

Η ανάδοχος εταιρία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη στασιμότητα του έργου κατασκευής του γκαράζ στη Φιλελλήνων

Με αφορμή σχόλια που διατυπώθηκαν από τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας «ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ Α.Ε» κατά την συνεδρίαση της 11ης.3.2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με ομόφωνη απόφαση του οποίου κηρύχθηκε έκπτωτη, αλλά και την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης των δημοτών, από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φ.Λαμπρινίδη, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Παρέμβαση Π.Σκοτινιώτη για την παραμονή της έδρας της Π.Υ.Τ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στο Βόλο

Την έντονη ανησυχία του συνόλου των τουριστικών φορέων της περιοχής,  αναφορικά με το προτεινόμενο οργανόγραμμα για τις υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ και ειδικότερα αναφορικά με την πρόβλεψη για συγχώνευση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με έδρα την Λάρισα, μεταφέρει ο Δήμαρχος Βόλου με επιστολή του στην Υπουργό Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο κ.Σκοτινιώτης επισημαίνει την ανάγκη να επανεξεταστεί το σχέδιο του νέου οργανογράμματος, ώστε να παραμείνει ο Βόλος ως έδρα των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού Θεσσαλίας και  Στερεάς Ελλάδος.

Επίσκεψη εκπαιδευτικών από την Ευρώπη στον Δήμαρχο Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν σήμερα και μετέφεραν μηνύματα συνεργασίας και εκτίμησής των χωρών τους εκπαιδευτικοί από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Τουρκία και τη Φινλανδία που φιλοξενούνται από το 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος “Comenius”.

Το έθιμο της «Χάσκας» αναβιώνει το Σάββατο στον Άγιο Λαυρέντιο

Το έθιμο της «Χάσκας», με χορό, τραγούδι και παραδοσιακά εδέσματα, θα αναβιώσει στον Άγιο Λαυρέντιο το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου «Καρναβάλι του Κόσμου 2013: από τη Βραζιλία στην Ινδονησία». Σύμφωνα με την παράδοση, η «Χάσκα» λάμβανε χώρα τις τελευταίες ημέρες της Αποκριάς από τον γηραιότερο της οικογένειας που κρατούσε ένα ξύλινο κοντάρι, στην άκρη του οποίου ήταν δεμένη μια κλωστή, ενώ στην άκρη της κλωστής κρεμόταν ένα έδεσμα που δεν ήταν σαρακοστιανό, δηλαδή ήταν «αρτίσιμο».

H όπερα “Francesca da Rimini” του Zandonai στο «Αχίλλειον»

Με το αριστούργημα του Riccardo Zandonai «Francesca da Rimini», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 18.00, στο «Αχίλλειον», συνεχίζεται το επιτυχημένο πρόγραμμα με τις απευθείας μεταδόσεις των λυρικών παραστάσεων της Μετροπόλιταν Όπερας Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Βόλου με τον «Αντέννα». Η όπερα «Francesca da Rimini» είναι ένα σπουδαίο έργο του Zandonai, η πιο φημισμένη του όπερα και θεωρείται ένα από τα πιο αυθεντικά ιταλικά μελοδράματα του 20ου αιώνα.