Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Συγκεντρώσεις χλωριόντων στο νερό του Πολεοδομικού Συγκροτήματος

Από  την  Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Όπως είχε γίνει γνωστό στους καταναλωτές με το από 2.7.2014 δελτίο τύπου, λόγω της μείωσης παραγωγής νερού από τις πηγές και αύξησης της συμμετοχής νερού γεωτρήσεων, τα χλωριόντα στο ημερήσιο μείγμα νερού του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, είχαν ξεπεράσει την ενδεικτική τιμή των 250mg/l και σε ορισμένες περιοχές άγγιξαν τα 300 mg/l. Σύμφωνα με νεώτερες μετρήσεις που διενεργήθηκαν από 8.7.2014 έως 14.7.2014, οι συγκεντρώσεις χλωριόντων διατηρούνται στα προηγούμενα επίπεδα και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν τα 330 mg/l. Ενδεικτικά αναφέρονται μετρήσεις της 14ης Ιουνίου 2014 στις περιοχές εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΜΒ 328 mg/l, Νοσοκομείο Βόλου 294 mg/l, Δημαρχείο 298 mg/l, ΜΕΤΚΑ 312 mg/l και Αγ. Βαρβάρα 298 mg/l.

Απ.Παντσάς: Οι νέες γενιές των αδέσποτων και οι ευθύνες των πολιτών

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μεγάλος αριθμός εγκαταλελειμμένων κουταβιών στο διευρυμένο Δήμο Βόλου. Καθημερινά, το συνεργείο του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα, πολίτες, φιλόζωοι και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων έρχονται αντιμέτωποι με εγκαταλελειμμένα κουτάβια σε κούτες, κάδους,  χωράφια, ακόμη και έξω από το Καταφύγιο Αδεσπότων, στις Γλαφυρές. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Απ.Παντσάς, «χωρίς να σκεφτούν τις υποχρεώσεις τους, οι συμπολίτες μας επιλέγουν να μη στειρώνουν το ζώο τους, να μην το περιορίσουν τις λίγες μέρες του χρόνου που αυτό επιβάλλεται και να το αφήνουν να ζευγαρώνει ανεξέλεγκτα. Επίσης, νομίζουν ότι όταν βαρεθούν ή δε μπορούν να φροντίσουν τα κατοικίδια τους, ο Δήμος και οι Φιλοζωικές οργανώσεις είναι αυτοί που μπορούν να βρουν λύσεις γι αυτά.

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις της Ψαράδικης Βραδιάς στην Αγριά

Με τετραήμερες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο, αλλά και το φημισμένο λαϊκό πανηγύρι στην παραλία της Αγριάς, αναβιώνει και φέτος, από αύριο Τετάρτη 16 Ιουλίου έως και το Σάββατο 19 Ιουλίου, ένας από τους παλαιότερους και πιο επιτυχημένους θεσμούς της περιοχής, η «Ψαράδικη Βραδιά». Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Βόλου, το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε.  Δήμου Βόλου και το Γυμναστικό Σύλλογο «Θησέας» Αγριάς. Πρόκειται για έναν θεσμό που συμπληρώνει φέτος 51 χρόνια γεμάτα αναμνήσεις από εκδηλώσεις και δρώμενα προς τιμήν των ψαράδων της περιοχής.