Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Να ανατεθούν στη Διοικητική Αρχή Σηράγγων καθήκοντα προσωρινού διαχειριστή της σήραγγας Γορίτσας

Τις θέσεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής σε σχέση με την ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας της σήραγγας Γορίτσας, ξεκαθαρίζει ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε έγγραφό του προς την ΕΥΔΕ/ΟΣΥΕ ΤΚΕ Καρδίτσας, την υπηρεσία  δηλαδή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) η οποία έχει την ευθύνη κατασκευής του έργου. Απαντώντας σε έγγραφο της εν λόγω υπηρεσίας από 14.7.2014, με το οποίο καλούσε το Δήμο Βόλου να προχωρήσει στις διαδικασίες για τη διοικητική παραλαβή του έργου της Παράκαμψης στο σύνολό του και παράλληλα να μεριμνήσει για την οργανωτική δομή λειτουργίας της σήραγγας Γορίτσας, ο κ.Σκοτινιώτης τονίζει για μια ακόμη φορά ότι ο Δήμος Βόλου δεν έχει καταρχήν ούτε την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία, αλλά ούτε και την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί στο κόστος συντήρησης και λειτουργίας της σήραγγας και ευρύτερα της Παράκαμψης Βόλου.

Πρόταση Σκοτινιώτη να επισκεφθεί ο Γιοχάνες Χάαν το έργο της παράκαμψης Βόλου

Πρόταση να συμπεριληφθεί το έργο της Παράκαμψης Βόλου στο πρόγραμμα επισκέψεων του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.Γιοχάνες Χάαν, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Θεσσαλία, διατυπώνει ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστό, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής: «Όπως ενημερωθήκαμε, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ.Γιοχάνες Χάαν, θα βρίσκεται στη Θεσσαλία το διήμερο 24 και 25 Ιουλίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα έχει αναλυτική συζήτηση μαζί σας για το τρέχον και το νέο ΕΣΠΑ, ενώ θα επισκεφθεί και σημαντικά έργα που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

1.462 οι επιδοτούμενες θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς και τις άλλες δομές του Δήμου Βόλου

Είκοσι τρεις (23) Παιδικοί Σταθμοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. – μεΑ) του Δήμου Βόλου, εντάσσονται στο πρόγραμμα Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, που χρηματοδοτείται από ΕΣΠΑ για το 2014 2015. Πρόκειται συγκεκριμένα για 12 δομές που λειτουργούν υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ» και 11 δομές του ΔΟΕΠΑΠ-Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν συνολικά 1.462 παιδιά με επιδότηση των γονέων από το πρόγραμμα. 

Δωροεπιταγές από τα σούπερ-μάρκετ «Μασούτης» για οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Βόλου

Τα σούπερ μάρκετ «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», που ενεργοποιούνται και στην περιοχή μας εδώ και αρκετά χρόνια, προχώρησαν πριν από λίγες μέρες σε μια εξαιρετικά σημαντική ενέργεια για τη στήριξη οικογενειών του Δήμου Βόλου οι οποίες δύσκολα τα βγάζουν πέρα. Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η υπεύθυνη του καταστήματος στο Βόλο κ. Άννα Αναστασίου με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολο Παντσά στο κτήριο Στρεφτάρη, παρέδωσε 30 δωροεπιταγές των 30 €, τις οποίες η Αντιδημαρχία, δια των εθελοντών-διαμεσολαβητών από το Δίκτυο Υποστήριξης Νέων-Οικογένειας (Δ.Υ.Ν.Ο.), θα διαθέσει σε ενδεείς οικογένειες που υποσιτίζονται.

Ταξιδεύοντας με τον Ιούλιο Βερν…στο Βόλο

Ανοίγει την Παρασκευή 25 Ιουλίου κύκλος εκδηλώσεων διεθνούς ενδιαφέροντος με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον Ιούλιο Βερν: τα μηνύματα ενός οραματιστή», που είναι αφιερωμένος  στο μεγάλο Γάλλο συγγραφέα Ιούλιο Βερν (1828-1905) και θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου μέχρι  την 1η Αυγούστου, έπειτα από πρωτοβουλία του παγκόσμιου σωματείου αποδήμων Μαγνησιωτών «Κοινό των Μαγνήτων». Η σχετική πρόταση υποβλήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στον Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη και έγινε αμέσως αποδεκτή, με στόχο την προβολή του πολύπτυχου και προφητικού έργου ενός από τους διασημότερους συγγραφείς του 19ου αιώνα που ως γνωστόν έχει καθιερωθεί  ως πρωτοπόρος της επιστημονικής φαντασίας και το όνομά του έχει συνδεθεί στενά με τη θάλασσα, τα ταξίδια και την εξερεύνηση του διαστήματος.