Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Τουριστικός οδηγός του Βόλου μέσω iPhone

Περισσότεροι από 10.000 χρήστες iPhone σε όλο τον κόσμο διαθέτουν την τουριστική εφαρμογή του Βόλου στα κινητά τους, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Ειδικότερα, τον τουριστικό οδηγό του Βόλου έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους τηλέφωνο 10.374 χρήστες, σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε μηνών, γεγονός που σημαίνει ότι, σε μια άκρως ανταγωνιστική παγκόσμια τουριστική αγορά που τα πάντα συμβαίνουν on-line, ο Δήμος Βόλου δίνει το στίγμα του αξιοποιώντας συντονισμένα και με σχέδιο τις νέες τεχνολογίες.

Σύσκεψη στο Δήμο Βόλου ενόψει χειμώνα για τον συντονισμό φορέων και υπηρεσιών

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.)  του Τοπικού Σχεδίου «Ξενοκράτης», για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2012 – 2013, συγκαλεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης την ερχόμενη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να λάβουν μέρος εκπρόσωποι όλων των συναρμόδιων τοπικών φορέων και υπηρεσιών, με σκοπό τη δρομολόγηση συντονισμένων έργων και δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας, καθώς επίσης τη λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από τυχόν χιονοπτώσεις, παγετό ή πλημμυρικά φαινόμενα.

Νέα διεθνής διάκριση του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου

Η μαθήτρια του τμήματος κοσμήματος του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου Έλενα Ερίσοβα απέσπασε το 3ο διεθνές βραβείο στον τομέα του παραγωγικού κοσμήματος, στον 10ο διεθνή διαγωνισμό “ΙΜAGE AND FORM” που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το κόσμημά της διακρίθηκε ανάμεσα σε 80 κοσμήματα που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, από τα 400 περίπου που υποβλήθηκαν συνολικά απ’ όλο τον κόσμο!