Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ξεκινούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου

Ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Βόλου, για την υλοποίηση προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, σε συνεργασία του Δήμου Βόλου με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (δια της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης). Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες (άνεργοι και εργαζόμενοι) κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, εντελώς δωρεάν και η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαΐου.

Η παλιά σχολική τάξη ζωντανεύει σε έκθεση στη Νέα Αγχίαλο

Έκθεση με τίτλο «Μη διακόπτετε το μάθημα…», μια  βιωματική ξενάγηση σε σχολική τάξη με αντικείμενα και ενθύμια από τη σχολική ζωή πριν και μετά το 1960, εγκαινιάζεται αύριο Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 20.30 στο Παλιό Τελωνείο Νέας Αγχιάλου. Πρόκειται για εκδήλωση ενταγμένη στο κύκλο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που διοργανώνει η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η σκηνογράφος Ιωάννα Τουλούπη, που αξιοποιώντας της συλλογές του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας (ΔΗ.Κ.Ι.), «στήνει» μια παλιά τάξη  όπου ζωντανεύουν αναμνήσεις της ανέμελης παιδικής ηλικίας και ο επισκέπτης ξαναγίνεται μαθητής και συμμετέχει σε ένα συμβολικό μάθημα. Μια πρωτότυπη προσέγγιση στις διαφορές και ομοιότητες της σχολικής ζωής του σήμερα και του χθες. 

«Πλημμύρισε» από χρώματα κι αρώματα η Άλλη Μεριά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το πρόγραμμα της «Γιορτής Λουλουδιών» στην Άλλη Μεριά, που οργανώθηκε από τη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, το Δημοτικό Σχολείο και το Σύλλογο Γονέων Άλλης Μεριάς. Η έκθεση λουλουδιών από ντόπιους παραγωγούς, που γέμισαν με χρώματα και αρώματα τον εκθεσιακό χώρο (κεντρικό πάρκιγκ), πλαισιώθηκε από διάφορες άλλες εκθέσεις όπως έκθεση βιβλίου, έκθεση φυσικών προϊόντων από το Σύλλογο Γονέων (δικής τους παρασκευής) και έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων.