Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ν.Οικονόμου: Με διαδικασίες ΑΣΕΠ ακόμη και οι προσλήψεις δίμηνης διάρκειας στο Δήμο Βόλου

Στην πρόσληψη 40 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δυο (2) μηνών, προχωρά ο Δήμος Βόλου, με σκοπό την κάλυψη επειγουσών αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε σήμερα 8 Μαΐου και λήγει την ερχόμενη Τρίτη 14 του μήνα. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου, έτσι ώστε να δοθεί ανάσα στη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας το κρίσιμο δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου, που οι ανάγκες είναι αυξημένες και τα προβλήματα επιτείνονται λόγω των καλοκαιρινών αδειών των εργαζομένων. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,  Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ.Νατάσα Οικονόμου, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε, για μία ακόμη φορά, η κάλυψη των θέσεων να γίνει έπειτα από διαγωνισμό με βάση τα κοινωνικά κριτήρια του ΑΣΕΠ, παρότι από το νόμο, στην περίπτωση των δίμηνων συμβάσεων, προβλέπονται απευθείας προσλήψεις με απόφαση Δημάρχου.

Π.Μαβίδης: Άριστη η συνεργασία του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με αθλητικούς Συλλόγους και φορείς της πόλης

Σχετικά με τη μη διεξαγωγή στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης του προγραμματισμένου φιλικού αγώνα ανάμεσα στις ομάδες παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου και Α.Ο. Σοφάδων, την Τετάρτη 1η Μαΐου, λόγω υπηρεσιακού λάθους, σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου επισημαίνει τα ακόλουθα: «Ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έχει άριστη συνεργασία με όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου Βόλου, στους οποίους παραχωρεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις προς χρήση, με σοβαρό οικονομικό κόστος για τον Οργανισμό –και μάλιστα σε μια περίοδο με δραματικές περικοπές των επιχορηγήσεων προς την Αυτοδιοίκηση-  και με το προσωπικό της Διεύθυνσης Αθλητισμού να εξυπηρετεί τις ανάγκες που προκύπτουν.

Νέο ξεκίνημα για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βόλου

Έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία του διεθνούς φήμης μαέστρου, βολιώτη στην καταγωγή, Ιωακείμ Μπαλτσαβιά, και με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, ο Δήμος Βόλου προχώρησε στην ανασύσταση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δομές στο χώρο του πολιτισμού. Η ορχήστρα επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο με τη μουσική παράσταση «Για ένα ποτήρι γάλα», την Κυριακή 12 Μαΐου στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Δήλωση Α.Παντσά για τον βασανισμό ζώου

Σε συνέχεια ανακοίνωσης της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, με την οποία έγινε γνωστή η περίπτωση βασανισμού σκύλου από άγνωστο άτομο, που κυκλοφορεί με δεμένη με σύρμα τη μουσούδα του καταδικασμένο να πεθάνει, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολος Παντσάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τη δράση ορισμένων συμπολιτών μας που κακομεταχειρίζονται τα ζώα και τα αντιμετωπίζουν με εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική που όχι μόνο  δεν ταιριάζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία αλλά αντίθετα την δυσφημεί με τον χειρότερο τρόπο.