Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δήμος Βόλου δεν χρωστάει στα σχολεία ούτε ευρώ!

Χρηματικό ποσό 138.908,44 ευρώ διαθέτουν συνολικά αυτή τη στιγμή στα ταμεία τους τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Ο Δήμος Βόλου δεν χρωστάει στα σχολεία ούτε ένα ευρώ, ενώ επίσης δεν εκκρεμεί καμία οφειλή σε ΕΠΑ, ΔΕΗ και ΟΤΕ», τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γ.Κουρτίνας διαψεύδοντας εκπαιδευτικούς και μαθητές που, κατά την πρόσφατη κινητοποίηση, ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων ότι τα σχολεία αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

«Καρναβάλι του Κόσμου 2012» με σεμινάρια ανταλλαγής εμπειρίας και ιδεών για όλους

Την πλούσια πολιτιστική και καλλιτεχνική παράδοση του Βόλου στο χώρο των παραστατικών τεχνών και τις διεθνείς διοργανώσεις ενισχύει το «Καρναβάλι του Κόσμου 2012». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη, περιλαμβάνονται και σεμινάρια – workshops χορού, μουσικής, παντομίμας, εναλλακτικού τσίρκο με ακροβατικά και ταχυδακτυλουργικά, που θα πραγματοποιήσουν καλλιτέχνες από την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Πολωνία και την Ιταλία. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Σχολής Χορού και του Θεάτρου στο κτιριακό συγκρότημα της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Συντήρηση των δρόμων στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού

Μία ακόμη εργολαβία συντήρησης και αποκατάστασης οδών, αυτή τη φορά στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού, ξεκινά τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού για εκτεταμένα έργα οδοποιίας στο σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της οδικής ασφάλειας των δρόμων. Για τη Δημοτική Ενότητας Ιωλκού η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 46.500 ευρώ (προϋπολογισμός μελέτης 50.000€) και θα κατασκευαστεί επίσης με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ 2011), σε χρονικό διάστημα ενός έτους από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Αλ. Καμπύλης και ΣΙΑ Ο.Ε.».