Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συσκέψεις στα αρμόδια υπουργεία για «ΙΑΣΩΝ Α.Ε.» και Περιφερειακό

Συσκέψεις στα αρμόδια υπουργεία για δυο σημαντικά θέματα της περιοχής, το μέλλον του ακινήτου της «Ιάσων Α.Ε.» και τη χρηματοδότηση της εργολαβίας «σκούπα» του Περιφερειακού, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 13 Μαρτίου (ώρα 13:00) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, στην οποία θα λάβουν μέρος οι επικεφαλής των μετόχων στην εταιρεία «Ιάσων Α.Ε.», προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου στη συνοικία της Νεάπολης. Κατά τη συνάντηση θα γίνει προσπάθεια να διευκρινιστεί ποιες δραστηριότητες θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από προγράμματα του υπουργείου, ώστε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για αξιοποίηση της έκτασης στο πλαίσιο του πρωτογενούς τομέα.

Φύτεψαν και υιοθέτησαν… αλσύλιο οι μαθητές του Γυμνασίου Ιωλκού

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, δεκάδες μαθητές-μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Ιωλκού πραγματοποίησαν σήμερα εξόρμηση δενδροφύτευσης στη θέση «Αγία Βαρβάρα» της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ονουφρίου, με την υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού και του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός». Κοντά στους μαθητές βρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Γκουντέλια, προκειμένου να επιβραβεύσει την πρωτοβουλία των μαθητών και τις οικολογικές τους ευαισθησίες.

Σύσκεψη στην Πολεοδομία για την τροποποίηση της Ζ.Ο.Ε.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου για το θέμα τροποποίησης της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε) που περικλείει το πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Βόλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα οι κ.κ. Α.Δουλόπουλος, Κ.Νίκου, Γ.Μολοχίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ.Χαλέβας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σκάγιαννης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σ.Αναγνώστου με μηχανικούς των Επιστημονικών Ομάδων του Επιμελητηρίου και υπηρεσιακά στελέχη της Πολεοδομίας.

Ενημέρωση για θέματα της καθημερινότητας στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου

Θέματα που αφορούν τον τομέα της καθημερινότητας κυριάρχησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Μαρτίου, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδη και Καθαριότητας-Δημοτικής Αστυνομία κ. Χ. Τσαμπάζη. Οι δυο Αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου για τις παρεμβάσεις που προωθούνται από τη Δημοτική Αρχή με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις.