Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Μ. Χρυσοβελώνη-Π. Σκοτινιώτη για τα ζητήματα του Δήμου Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για πρώτη φορά μετά την εκλογή της στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν έντονα το τελευταίο διάστημα την πόλη, όπως η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας, το master plan λιμένος Βόλου, ο Περιφερειακός, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής, όπως το Ρυθμιστικό Σχέδιο, η τροποποίηση του ΓΠΣ και η αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης από το Δήμο Βόλου με ορίζοντα δεκαετίας

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κάλυψης των διδακτηριακών αναγκών στην  Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εκπονεί ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όχι μόνο οι άμεσες αλλά και οι μεσοπρόθεσμες ανάγκες της πόλης. Το θέμα συζητήθηκε σε σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Σ. Σαβελίδη, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού Απ.Παντσάς και Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης, καθώς και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ.Μπαρτζιώκα.

Γιορτή Τσίπουρου στο Κατηχώρι

Διοργανώνεται φέτος για 14η συνεχόμενη χρονιά η Γιορτή Τσίπουρου στο Κατηχώρι, κατά τη διάρκεια της οποίας προσφέρεται στους επισκέπτες δωρεάν το τσίπουρο που εκείνη την ώρα αποστάζουν οι παραγωγοί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 21 Ιουλίου και ώρα 9:30 το βράδυ στην πλατεία Αγίου Αθανασίου Κατηχωρίου. Η εριοχή Κατηχωρίου φημίζεται για το άριστης ποιότητας κρασί καθώς επίσης και για το τσίπουρο. Από αρχαιοτάτων χρόνων οι κάτοικοι απασχολούνται με την καλλιέργεια των αμπελιών και βέβαια με την παραγωγή του τσίπουρου.

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις «Ψαράδικη Βραδιά»

Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις του κύκλου «Ψαράδικη Βραδιά» στην περιοχή της Αγριάς, που διοργανώνονται  από τον Δήμο Βόλου και το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των φορέων και συλλόγων της περιοχής. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν μουσικά και θεατρικά δρώμενα που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού, αναδεικνύοντας το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και την ερασιτεχνική δημιουργία. Το πρόγραμμα των δυο τελευταίων ημερών περιλαμβάνει το καθιερωμένο λαϊκό γλέντι στην παραλία της Αγριάς, διαγωνισμό ψαρέματος και βραδιά με σαξόφωνο.

Γιορτή Πεπονιού το Σάββατο στο Διμήνι

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται φέτος η Γιορτή Πεπονιού στο Διμήνι, σε συνεργασία του Δήμου Βόλου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διμηνίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 και ώρα 20:30 στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου. Στους επισκέπτες θα διατεθεί δωρεάν πεπόνι από τους ντόπιους παραγωγούς και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου προωθεί τη διαδικασία πιστοποίησης του προϊόντος ως προϊόν ΠΟΠ, λόγω αυξημένης παραγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος στην περιοχή και της άριστης ποιότητάς που την χαρακτηρίζει. Η είσοδος στη Γιορτή Πεπονιού είναι δωρεάν.