Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Είναι θέμα συνείδησης του καθενός να απογραφεί στον τόπο που επέλεξε να κατοικήσει

Έκκληση στους κατοίκους του Βόλου να αποδείξουν εμπράκτως ότι αγαπούν την πόλη στην οποία οι ίδιοι επέλεξαν να αναζητήσουν μια ευκαιρία για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους, απηύθυνε για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, λίγες μόλις μέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία απογραφής του πληθυσμού και με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι απογραφείς από άλλες πόλεις ήρθαν στο Βόλο προκειμένου να απογράψουν κατοίκους του Βόλου στον τόπο καταγωγής τους.
«Δεν μου έχουν γνωστοποιηθεί συγκεκριμένες καταγγελίες, αλλά στην όποια σχετική πληροφορία περιήλθε εις γνώση μας, η  αντίδρασή μας υπήρξε ακαριαία. Είναι θέμα συνείδησης και πρέπει να το καταλάβει ο καθένας από εμάς», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε:

Νέα εποχή στις σχέσεις Βόλου – Ροστώβ

Την αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ Βόλου και Ροστώβ σηματοδοτεί η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλου στη ρωσική πόλη, που πραγματοποιήθηκε από 15-18 Μαΐου, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Ροστώβ κ. Μιχαήλ Τσερνίσεβ, με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την υπογραφή της συμφωνίας αδελφοποίησης των δύο πόλεων.
Η αποστολή του Δήμου Βόλου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τον Δήμαρχο του Ροστώβ όσο και από τον ελληνικής καταγωγής Βουλευτή της Ομοσπονδιακής Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία αναθέρμανσης των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο πόλεις. Στην αποστολή συμμετείχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου Ζ. Μακρή, Απ. Νάνος και Μ. Πατσιαντάς, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Π. Μαβίδης.

Συνεργασία για το ΕΣΠΑ Περιφερειάρχη Θεσσαλίας – Δημάρχου Βόλου

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και ενόψει της επικείμενης ανάληψης από την Περιφέρεια της διαχείρισης του ΕΣΠΑ συζήτησαν την πορεία των έργων του Δήμου Βόλου που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα.
Ο Δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για το έργο αποφόρτισης του χειμάρρου Κραυσίδωνα από όμβρια ύδατα του αστικού ιστού, την αναβάθμιση της πλατείας Ευαγγελιστρίας, τη διαμόρφωση των δυο πλατειών στις περιοχές Νέο Δέλτα και Ξηρόκαμπος Νέας Ιωνίας και την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμου του παραλιακού μετώπου και τοπικές παρεμβάσεις κατά μήκος της διαδρομής.