Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για τον εξωραϊσμό κτιρίου του Νοσοκομείου στο κέντρο της πόλης

Την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τον εξωραϊσμό κτιρίου ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Βόλου, που βρίσκεται σ’ ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, επανέφερε σήμερα και εγγράφως ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης προς τον Διοικητή του Αχιλλοπούλειου Κ.Καραμπάτσα. Πρόκειται για το παλιό ξενοδοχείο «Της Γαλλίας» και το όμορο κτίριο, στη συμβολή των οδών Κ.Καρτάλη και Ιάσονος, για τον εξωραϊσμό του οποίου προτείνεται να αξιοποιηθεί η μέθοδος της επικάλυψης της επιφάνειας των τοίχων του, με αναπαράσταση της αρχικής εξωτερικής μορφής του, που αποτελεί καλή πρακτική η οποία αξιοποιείται κατά κόρον στις ευρωπαϊκές χώρες, σε κτίρια ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ή ιστορικού ενδιαφέροντος που είτε είναι εγκαταλελειμμένα είτε οι όψεις τους έχουν υποστεί μορφολογικές αλλοιώσεις και των οποίων η αρχική μορφή είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη από παλιές φωτογραφίες και από προφορικές ή γραπτές μαρτυρίες.

Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ τοποθετήθηκε και φέτος από το Δήμο Βόλου στην παραλία του Αναύρου

Πρωτοποριακός εξοπλισμός που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να εισέρχονται χωρίς καμιά βοήθεια στη θάλασσα, τοποθετήθηκε και φέτος στην παραλία του Αναύρου από την Κοινωφελή Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία, Seatrac, βρίσκεται δίπλα από τη θέση του ναυαγοσώστη και είναι εύκολο στον χειρισμό. Έτσι, από το ερχόμενο Σάββατο 2 Αυγούστου και κάθε Σάββατο, τα μέλη του Σωματείου ατόμων με κινητικές αναπηρίες «Ιππόκαμπος», θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην παραλία του Αναύρου, έπειτα από συνεργασία με την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ η οποία αναλαμβάνει τη μετακίνησή τους, ωστόσο το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά και από μεμονωμένα άτομα που επιθυμούν να κολυμπήσουν στη θάλασσα.

Π.Σκοτινιώτης: Συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΒΑ και στον Κώστα Χρηστομάνο

Σε δήλωσή του για την ιστορική επιτυχία της γυναικείας ομάδας πόλο του ΝΟΒΑ που εξασφάλισε την άνοδό της στην Α1 Εθνική κατηγορία, και για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23 ο Βολιώτης πρωταθλητής κωπηλασίας Κώστας Χρηστομάνος,  ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα εξής: «Η πόλη μας γιορτάζει δύο ακόμη σπουδαίες αθλητικές επιτυχίες κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟΒΑ κατέκτησε επάξια την άνοδό της στην Α1 Εθνική κατηγορία, πετυχαίνοντας μια ιστορική νίκη, αφού θα είναι η πρώτη ομάδα γυναικών που θα εκπροσωπήσει τον Βόλο στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού γυναικείου πόλο.