Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

"Κορυφαία προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος"

«Τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής θα αποτελέσουν κορυφαία προτεραιότητα στο νέο Δήμο Βόλου», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας το βράδυ της Κυριακής σε αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Αγχιάλου και αναφερόμενος  στα  πλεονεκτήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης». 
Στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Νέας Αγχιάλου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηλ. Καραπατάκη, των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, ο κ. Σκοτινιώτης, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα του Δήμου, αναφέρθηκε στη διοικητική  μεταρρύθμιση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα του περιβάλλοντος. «Ο τουρισμός αποτελεί δυναμική προοπτική για τη Νέα Αγχίαλο, όσο και συνολικά για τον νέο Δήμο», τόνισε ο Π. Σκοτινιώτης. «Πιστεύουμε ότι στην περιοχή μας ταιριάζει το μοντέλο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και του εναλλακτικού τουρισμού, και αυτός είναι ένας επίπλέον λόγος για να δώσουμε έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Καταστάσεις όπως η ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη διάθεση στερεών και υγρών αποβλήτων θα αντιμετωπιστούν δραστικά και κατά απόλυτη προτεραιότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Παρουσία σε αγιασμούς σχολείων της Νέας Ιωνίας

Στον αγιασμό για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), του 4ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, παρέστη σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος ευχήθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά.
Στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Μουσικού σχολείου, στην οδό Φυτόκου, όπου συστεγάζονται το 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., ο κ. Σκοτινιώτης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους γονείς των παιδιών για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς η σχολική μονάδα λειτουργεί φέτος για δεύτερη χρονιά.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την Πρόεδρο του Συλλόγου  Γονέων  Α.μεΑ. Νομού Μαγνησίας κ. Ράνια Καρανικόλα, πρώτο  και  επιτακτικό  πρόβλημα  είναι  η  μεταφορά  των  μαθητών  η  οποία φέτος  καθίσταται αδύνατη  λόγω  της  έλλειψης  οδηγών  των  σχολικών  λεωφορείων. Αυτό  οφείλεται, όπως υποστήριξε η ίδια, στο  γεγονός  ότι  δεν  ανανεώθηκαν  οι  συμβάσεις  τους  από  το  Δήμο Βόλου, ενώ παράλληλα  παρατηρείται πρόβλημα στις  αναπληρώσεις  καθηγητών, γεγονός  το  οποίο, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις επιμελητών πρόνοιας, δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία της μονάδος.

Συναντήσεις με βουλευτές

Συναντήσεις με τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας θα έχει τις επόμενες ημέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης.
Σήμερα Δευτέρα είχε μια πρώτη συνεργασία με τον βουλευτή Κώστα Καρτάλη με τον οποίο συμφώνησαν να συναντηθούν επισήμως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ αύριο Τρίτη θα συναντηθεί με την Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ροδούλα Ζήση στο γραφείο της στη Βουλή.