Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Επιλογή Ευθύνης: «Ολέθρια πολιτική επιλογή η παραχώρηση σε ιδιώτη της λειτουργίας του Βιολογικού»

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ για την παραχώρηση σε ιδιώτη της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Βιολογικού  Καθαρισμού και για τα σοκαριστικά αποτελέσματα από τις αναλύσεις δειγμάτων επεξεργασμένου λύματος, από την παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Από τη χθεσινή αποκαλυπτική συνέντευξη του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ γίνεται πια καθαρό πως μόνο τυχαία δεν είναι η συνεχής απαξίωση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού  Καθαρισμού.
Η απόφαση της  δημοτικής αρχής να παραχωρήσει σε ιδιώτη τη συνολική λειτουργία του  πιο ευαίσθητου, στρατηγικής σημασίας, τομέα της δημοτικής δραστηριότητας, αποτελεί ολέθρια πολιτική επιλογή, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον και το οικοσύστημα του Παγασητικού Κόλπου, στον οποίο και γίνεται η διάθεση του επεξεργασμένου λύματος. Γι αυτό και είναι τουλάχιστον ατυχείς οι συγκρίσεις με τους Βιολογικούς άλλων πόλεων, ή με την ανάθεση σε ιδιώτες άλλων δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ, όπως οι καταμετρήσεις ή η εκτύπωση και διανομή των λογαριασμών. Και γι’ αυτό η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ είχε απορρίψει κατηγορηματικά την ανάθεση της λειτουργίας του Βιολογικού σε ιδιώτη.