Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ο Δήμος Βόλου υποδέχθηκε τους επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της χρονιάς

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή τουριστική περίοδο, με το όνομα «FTI BERLIN» και σημαία Μάλτας, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 374 τουρίστες, στην πλειονότητά τους Γερμανούς και 195 άτομα πλήρωμα. Το «FTI BERLIN» έφθασε στο Βόλο προερχόμενο από το Κουσάντασι και θα αναχωρήσει το απόγευμα για τον Πειραιά. Συνολικά, φέτος αναμένονται στο Βόλο 29 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, έως και τα τέλη του Οκτώβρη.

Πλημμύρισε η παραλία του Βόλου στο «Καρναβάλι του Κόσμου 2013»

Με κέφι, ζωντάνια και τη μαζική συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών, ολοκληρώθηκαν την Καθαρή Δευτέρα οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου «Καρναβάλι του Κόσμου 2013: Από τη Βραζιλία στην Ινδονησία». Τις εντυπώσεις στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής έκλεψε η ομάδα της Ινδονησίας, που αποτελούσε και την τιμώμενη χώρα των εκδηλώσεων, ενώ εκπροσωπήθηκαν επίσης, με απεσταλμένους χορευτές και ομάδες καρναβαλιστών, η Κούβα, η Ινδία, η Χαβάη, η Ισπανία, η Βραζιλία, η Αργεντινή αλλά και χώρες της Αφρικής και της Μ.Ανατολής.

Ο Δήμος Βόλου συμμετέχει στην Ώρα της Γης και διοργανώνει αστροβραδιά στον Άναυρο

Το δικό του ηχηρό μήνυμα για το μέλλον του πλανήτη Γη ετοιμάζεται να στείλει και φέτος ο Δήμος Βόλου, συμμετέχοντας ενεργά, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F. «Ώρα της Γης» ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, ο Δήμος Βόλου θα σβήσει για μία ώρα τα φώτα στο Δημαρχείο και στα άλλα δημοτικά κτήρια, δηλώνοντας «παρών» στη συλλογική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, και καλεί όλους τους πολίτες να πράξουν το ίδιο. Την ίδια ώρα, στο μετακύ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρατήρησης των αστρολογικών φαινομένων στην πλατεία Αναύρου. 

Εκδήλωση Δήμου Βόλου - Πανεπιστημίου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου διοργανώνουν από κοινού πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης  Mαρτίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του κτηρίου «Αλέξανδρος Δελμούζος» του παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ιωάννη Ε. Μεσσήνη και ομιλία της Καθηγήτριας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χριστίνας Αγριαντώνη, με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό πλαίσιο της Ελληνικής Επανάστασης».