Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Άμεση απάντηση του Aρχηγού του Π.Σ. στο αίτημα για στάθμευση πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Αγχίαλο

Άμεση ήταν η απάντηση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Π.Μπονάτσου, στην επιστολή του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη για τη μεταστάθμευση δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Αναλυτικότερα, απαντώντας στην από 22.6.2012 επιστολή του Δημάρχου Βόλου, με την οποία εξέφραζε την έντονη ανησυχία του για την απογύμνωση της Μαγνησίας από αεροπυρόσβεση, ο Αρχηγός του Π.Σ. επισημαίνει ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα αντιλαμβάνεται την ανησυχία της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας γενικότερα, σχετικά με το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών και μέσα στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων του, αντιμετωπίζει θετικά και αξιολογεί όλες τις προτάσεις για την καλύτερη καταπολέμηση του φαινομένου».

Επί τάπητος τα θέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς και Μακρινίτσας

Τα προβλήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς και Μακρινίτσας εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων του πρώην Δημαρχείου Πορταριάς, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με τους Προέδρους και μέλη των Συμβουλίων των Τοπικών  Κοινοτήτων Πορταριάς,  Σταγιατών, Κατηχωρίου, Άλλης Μεριάς και Μακρινίτσας, με εκπροσώπους των φορέων της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς και με τους εργαζόμενους στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς.

Π. Σκοτινιώτης: Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να βρεθεί αποδεκτή λύση για τη Μαρίνα

Τη σταθερή άποψη του Δήμου Βόλου ότι η πόλη χρειάζεται ένα λιμένα τουριστικών σκαφών, ως βασική αναπτυξιακή υποδομή, και ότι το λιμάνι και η ευρύτερη περιοχή διαθέτουν κατάλληλους χώρους, οι οποίοι θα πρέπει να αναζητηθούν, επαναβεβαιώνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον Πρόεδρο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενόψει της επικείμενης συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.