Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Επιλογή Ευθύνης: Να στηριχτούν οι πληγέντες από τα χιόνια και τον παγετό

Πρόταση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κατέθεσε η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» για συζήτηση και λήψη απόφασης για τη στήριξη των πληγέντων από τη χιονόπτωση και τον παγετό.
Όπως αναφέρεται στην πρόταση ο Βόλος, καθώς και ολόκληρος ο Νομός Μαγνησίας, επλήγη τις τελευταίες ημέρες από έντονα καιρικά φαινόμενα. Εξαιτίας της χιονόπτωσης, του παγετού και των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στις μετακινήσεις, η αγορά του Βόλου νέκρωσε εντελώς επί δύο ημέρες, ενώ άλλες δύο ημέρες υπολειτούργησε.
Η οικονομική ζημιά που υπέστη ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, είναι ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένου ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες συνέπεσαν με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΕΒΕΜ, σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε πολλές επιχειρήσεις της περιοχής μας, ενώ σημαντικό μέρος των υποδομών που υποστήριζε την οικονομική και κοινωνική ζωή, απαξιώθηκε ή δεν είναι λειτουργικό. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, οι ακυρώσεις των κρατήσεων τις ημέρες των Θεοφανίων, τόσο στον Βόλο όσο και στο Πήλιο, έφθασαν στο 50%. Επιπλέον, σοβαρότατες ζημιές υπήρξαν στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, ιδιαίτερα στα οπωροκηπευτικά.