Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ξεκινά στο Βόλο πρωτοποριακό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης των απορριμμάτων

Την έναρξη προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης ανακοίνωσε σήμερα η Δημοτική Αρχή Βόλου, με κεντρικό σύνθημα «στο Βόλο, αλλάζουμε συμπεριφορά, αλλάζουμε κλίμα». Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος θα μοιραστούν δωρεάν σε δημότες του Βόλου, κατόπιν κλήρωσης, 350 κάδοι-κομποστοποιητές, για την ανακύκλωση των οικιακών οργανικών απορριμμάτων, με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ. Επίσης, δημιουργήθηκε επιτραπέζιο παιχνίδι για την κλιματική αλλαγή, 3.500 κομμάτια του οποίου θα μοιραστούν σε όλα τα τμήματα της ΣΤ΄ Δημοτικού των σχολείων του Δήμου Βόλου.

Νέα πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου για τη διάσωση της δημοτικής ραδιοφωνίας

Την επαναδιατύπωση του άρθρου 11 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, σε σχέση με τις δημοτικές επιχειρήσεις με ειδικό σκοπό τη ραδιοφωνία, ζητεί ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με νέο έγγραφό του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Αν. Γιαννίτση και Φιλ. Σαχινίδη αντίστοιχα και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλο. Το αίτημα απευθύνεται ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση – Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ», προκειμένου να ισχύσουν για τις επιχειρήσεις με ειδικό σκοπό τη ραδιοφωνία οι ρυθμίσεις που αφορούν τη λύση των κοινωφελών επιχειρήσεων. 

Παρέμβαση Π. Σκοτινιώτη για το έργο της ιχθυόσκαλας

Την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για την τύχη του έργου της ιχθυόσκαλας, μεταφέρει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφό του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ.Σκανδαλίδη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Α.Διαμαντοπούλου, τονίζοντας την ανάγκη να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος απένταξης του έργου από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και της οριστικής ματαίωσής του.

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στο Βόλο κ. Γ. Παπαρίζο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του για τη συμπλήρωση 130 χρόνων από την ίδρυση του Γερμανικού Προξενείου στο Βόλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές  ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στο Βόλο και πόλεις της Γερμανίας, με σκοπό την αξιοποίηση εμπειρίας και τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και του νερού, η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού κ.α.

Στις 31 Μαρτίου ο Δήμος Βόλου σβήνει τα φώτα

Το δικό του μήνυμα για το μέλλον του πλανήτη Γη ετοιμάζεται να στείλει και φέτος ο Δήμος Βόλου, συμμετέχοντας ενεργά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F. «Ώρα της Γης» ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 9 το βράδυ θα σβήσουν τα φώτα στο κτίριο του Δημαρχείου του Βόλου, καθώς και στην πλατεία του Αναύρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρατήρησης των αστρολογικών φαινομένων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.