Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ενάντια στο κλείσιμο του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας

Την αντίθεσή του στην παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος ΙΚΑ Νέας Ιωνίας, εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Δευτέρας, έπειτα από πρόταση της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας», και αναφέρει συγκεκριμένα τα ακόλουθα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου είναι αντίθετο στο κλείσιμο του Υποκ/τος ΙΚΑ στην πόλη μας. Εκτιμούμε ότι το κλείσιμο του Υποκ/τος δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τους πολίτες και δεν έχει κανένα όφελος για τη Δημόσια Διοίκηση.

Σε εφαρμογή το πρόγραμμα συντηρήσεων των δρόμων

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την υλοποίηση του προγράμματος οδοποιίας έτους 2012, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Βόλου, όπου συζητήθηκε τόσο το πρόγραμμα συντηρήσεων και κατασκευών οδών στις Δημοτικές Ενότητες, όσο και το αντίστοιχο πρόγραμμα συντηρήσεων αγροτικής οδοποιίας. Οι παρεμβάσεις για τη συντήρηση των δρόμων στο σύνολο του ενιαίου Δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με τα αιρετά όργανα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων που έχουν προχωρήσει και στη σχετική ιεράρχηση κατά τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος.

Εκδήλωση Δήμου Βόλου - Πανεπιστημίου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο Δήμος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνουν από κοινού πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Mαρτίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:30, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Κωνσταντίνου Ι. Γουργουλιάνη, και ομιλία του κ. Κώστα Σπανού, εκδότη του «Θεσσαλικού Ημερολογίου», με θέμα: «Η συμβολή των Θεσσαλών στην Επανάσταση του 1821».